predsednik srbije predložio kandidata narodnoj skupštini

Ana Brnabić mandatar za sastav nove Vlade Srbije

SrbijaVesti

27.8.2022 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 25

Ana Brnabić mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić mandatar za sastav nove Vlade Srbije
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je saopštio u subotu da je odlučeno da mandatar za sastav nove Vlade Srbije bude Ana Brnabić, čiji... Ana Brnabić mandatar za sastav nove Vlade Srbije

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je saopštio u subotu da je odlučeno da mandatar za sastav nove Vlade Srbije bude Ana Brnabić, čiji će ovo biti drugi mandat.

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsednik Republike predložio Narodnoj skupštini kandidata za predsednika vlade, nakon što je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

„Odluka je bila komplikovana i složena, i sva tri kandidata biće izuzetno važni članovi vlade. Kada je došlo do izbora između Brnabić i Vučević, dogovorili smo se. Ona neće biti četiri godine predsednica vlade doći će do promene 2024. godine“, istakao je Vučić i dodao da je Ana Brnabić sposobna žena, marljiva, i lojalna Srbiji.

Predsednik Srbije je rekao da posao predsednika vlade u ovom trenutku treba da obavlja neko iskusan, a Ana to jeste.

„Miloš Vučević će biti veoma važan u vladi, a i Ivica Dačić će imati značajnu i još značajniju ulogu u državnom aparatu“.

Aleksandar Vučić/Foto: Beta via Predsedništvo Srbije – Dimitrije Goll

Očekujem u narednih 20-ak dana formiranje vlade, istakao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u sredu, nakon sednice Predsedništva SNS-a, koja je održana tog dana, da zna ime mandatara za sastav nove vlade, ali da će to ime saopštiti za 48 sati, tom prilikom je poručio da će u vladi biti mnogo promena.

Podsetimo, na parlamentarnim izborima 3. aprila učestvovalo 19 izbornih lista, od kojih je 12 prešlo cenzus – sedam stranaka i udruženja građana i pet lista manjina. U parlamentu će poslanike imati ukupno 26 stranaka i udruženja građana, saopštila je Republička izborna komisija početkom jula.

Lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, osvojila je 120 mandata, „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ 38, a lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 31 mandat.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...