Prihodi farmaceutske kompanije nadmašili očekivanja analitičara

AstraZeneca prognozira rast zarade veći od 20 odsto do kraja godine

BiznisNovacPoslovanjeVesti

29.7.2022 16:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

AstraZeneca prognozira rast zarade veći od 20 odsto do kraja godine AstraZeneca prognozira rast zarade veći od 20 odsto do kraja godine
Farmaceutska kompanija AstraZeneca nadmašila je prognoze analitičara kada su profit i prihodi u pitanju zahvaljujući većoj potražnji za lekovima protiv kancera. Osnovna zarada kompanije... AstraZeneca prognozira rast zarade veći od 20 odsto do kraja godine

Farmaceutska kompanija AstraZeneca nadmašila je prognoze analitičara kada su profit i prihodi u pitanju zahvaljujući većoj potražnji za lekovima protiv kancera.

Osnovna zarada kompanije iznosila je 1,72 dolara po akciji u tri meseca zaključno s 30. junom. Prihod je iznosio oko 10,8 milijardi dolara, piše Reuters.   

Analitičari su prognozirali da će prinos po akciji farmaceutske firme iznositi 1,56 dolara, odnosno ukupno 10,5 milijardi dolara, pokazuju podaci kompanije Refinitiv data.

Firma listirana na Londonskoj berzi podigla je svoje prognoze za celu godinu, saopštavajući da se očekuje rast veći od 20 odsto.

Iz firme je nedavno saopšteno i da će Lejf Johanson (Leif Johansson), član upravnog odbora kompanije AstraZeneca, sledeće godine otiči u penziju, a da će na njegovo mesto doći Mišel Demari (Michel Demaré).  

  • SUNCOKRET

    30.7.2022 #1 Author

    Potpuno normalno s obzirom da je virus i stvoren i pušten sa idejom da farmaceutske kuće zarade.

    Odgovori

  • STRAHINJA

    31.7.2022 #2 Author

    Iznenadjujuce, s obzirom da nisu imali ocekivani promet na pocetku

    Odgovori

  • Milovan94

    31.7.2022 #3 Author

    Znamo ko najviše zarađuje od pandemije koja uveliko traje

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    31.7.2022 #4 Author

    Očekivano

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...