Englesko-švedska firma širi listu tretmana za karcinome krvi

AstraZeneca preuzima američku kompaniju TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara

NovacPoslovanjeVesti

5.7.2022 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AstraZeneca preuzima američku kompaniju TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara AstraZeneca preuzima američku kompaniju TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara
Iz englesko-švedske kompanije za proizvodnju lekova AstraZeneca saopšteno je da će otkupiti biotehnološku firmu TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara. Ovim potezom farmaceutska kompanija planira... AstraZeneca preuzima američku kompaniju TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara

Iz englesko-švedske kompanije za proizvodnju lekova AstraZeneca saopšteno je da će otkupiti biotehnološku firmu TeneoTwo za 1,27 milijardi dolara. Ovim potezom farmaceutska kompanija planira da proširi svoju listu terapija za lečenje karcinoma krvi.

Ugovor uključuje eksperimentalni tretman za non-Hočkin limfom na kome radi američka firma, navodi se u saopštenju farmaceutske kompanije.

Eksperimentalna terapija, koja tretira T-limfocite, deo je imunoterapijske klase tretmana koji podstiču telo da se samo bori protiv kancerogenih ćelija, piše Reuters.

Iz kompanije AstraZeneca je saopšteno da je sklopljen ugovor o kupovini svih hartija od vrednosti iz izvanredne klase, a proizvođač lekova je unapred platio 100 miliona za zaključenje ugovora i napravio dodatne povezane uplate u visini do 1,17 milijardi dolara.

Transakcija će najverovatnije biti zaključena u trećem kvartalu ove godine i, prema predviđanjima, neće uticati na finansijske izglede kompanije AstraZeneca za 2022. godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...