svoju titulu najboljeg CFO u Srbiji "proširio" na regionalnom nivou

Nenad Mijailović iz Galenike proglašen za najboljeg finansijskog direktora u Jugoistočnoj Evropi

BiznisBolji posaoRegionVesti

10.3.2022 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Nenad Mijailović iz Galenike proglašen za najboljeg finansijskog direktora u Jugoistočnoj Evropi Nenad Mijailović iz Galenike proglašen za najboljeg finansijskog direktora u Jugoistočnoj Evropi
Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije farmaceutske kompanije Galenika i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, na konferenciji ,,Winning in a disruptive... Nenad Mijailović iz Galenike proglašen za najboljeg finansijskog direktora u Jugoistočnoj Evropi

Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije farmaceutske kompanije Galenika i najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2020. godinu, na konferenciji ,,Winning in a disruptive world’’ održanoj u Zagrebu, proglašen je za finansijskog direktora godine za region Jugoistočne Evrope za 2020. godinu, na prvoj regionalnoj dodeli ove nagrade u organizaciji konsultantsko-revizorske kompanije Deloitte.

“Nakon nagrade za najboljeg finansijskog direktora Srbije u 2020. godini u organizaciji kompanije Deloitte i Udruženja finansijskih direktora Srbije, regionalna nagrada predstavlja dodatno priznanje rezultata koji je tim Galenike ostvario u poslednje četiri godine, ali i veliki podstrek za mene”, rekao je Nenad Mijailović, izvršni direktor za finansije u kompaniji Galenika.

Prepoznajući sve veću ulogu finansijskih direktora, Deloitte je 2016. godine pokrenuo izbor najboljeg finansijskog direktora u Hrvatskoj, dok je u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini izbor pokrenut prošle godine i tako dobio regionalni karakter.

Za najboljeg regionalnog finansijskog direktora, pored Nenada Mijailovića, takmičili su se i najbolji finansijski direktori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije:  Ružica Petričec Fabijanec (RASCO), Maid Jabandžić (Madi) i Sabina Župec Kranjc (Nova KBM).  

Nagrada ,,CFO godine” dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti. Ova inicijativa promoviše transparentno korporativno upravljanje i jedan je od načina za poboljšanje ekonomskih performansi u celini, podsticanje investicione klime i jačanje ekonomije. 

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora regiona Jugoistočne Evrope činili su: prof. dr sc. Boris Tušek s Ekonomskog fakulteta Zagreb, Violeta Kovačević, CEO kompanije Mercator-S u Srbiji, prof. dr Jelena Poljašević, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci, prof. dr Aljoša Valentinčić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani, i Marina Tonžetić, partner u Deloitte-u Hrvatska.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...