AUSTRIJSKA AVIOKOMPANIJA AUA PONOVO LETI OD 15. JUNA Linija do Beograda od 22. juna

EUVesti

29.5.2020 08:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AUSTRIJSKA AVIOKOMPANIJA AUA PONOVO LETI OD 15. JUNA Linija do Beograda od 22. juna AUSTRIJSKA AVIOKOMPANIJA AUA PONOVO LETI OD 15. JUNA Linija do Beograda od 22. juna
Austrijska aviokompanija AUA od 15. juna obnoviće linijske letove koje je pandemija korona virusa obustavila tri meseca, a od 22. juna obnoviće liniju za... AUSTRIJSKA AVIOKOMPANIJA AUA PONOVO LETI OD 15. JUNA Linija do Beograda od 22. juna

Austrijska aviokompanija AUA od 15. juna obnoviće linijske letove koje je pandemija korona virusa obustavila tri meseca, a od 22. juna obnoviće liniju za Beograd.

AUA, koja je u vlasništvu nemačke Lufthanze, obnoviće najpre letove ka 37 destinacija, među kojima još nema prekookeanskih.

„Čim na kratkim i srednjim linijama budemo imali dovoljno putnika, ponudićemo i prekookenanske letove. To bi moglo biti već u julu“, rekao je član upravnog odbora AUA Andreas Oto.

Kako se navodi u saopštenju, letovi će se obavljati malim letelicama Embraer 195 i Daš 8.

Aviokompanija obustavila je sredinom marta linijski saobrćaj, dok je deo flote nastavio da leti, ali ne u putničkom saobraćaju, već prevozu medicinskog materijala.

Inače, pre pandemije, AUA je samo jednom u svojoj 60-ogodišnjoj istoriji obustavila letove, a to je bilo 2010. zbog oblaka pepela nakon izbijanja vulkana na Islandu Ejafjalajekul i tada je pauza trajala samo nekoliko dana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...