Subvencija za 572 privredna društva

Autoprevoznici dobijaju prvu ratu državne pomoći

SrbijaVesti

29.4.2021 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Autoprevoznici dobijaju prvu ratu državne pomoći Autoprevoznici dobijaju prvu ratu državne pomoći
Počela isplata prve rate sektorske državne pomoći autoprevoznicima, od ukupno 600 evra po autobusu koje će dobiti tokom pola godine, najavio je ministar finansija... Autoprevoznici dobijaju prvu ratu državne pomoći

Počela isplata prve rate sektorske državne pomoći autoprevoznicima, od ukupno 600 evra po autobusu koje će dobiti tokom pola godine, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je istakao da će autoprevoznicima biti uplaćeno ukupno 372,4 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

„Sredstva će dobiti 572 privredna društva, koja imaju 5.279 licenciranih autobusa i ispunjavaju potrebne uslove za dobijanje ove vrste pomoći države“, precizirao je on.

Mali je dodao da je odobravanje zahteva za subvenciju podrazumevalo ispunjavanje uslova poput posedovanja licence za prevoz putnika i dokaza da je autobus registrovan, da nad prevoznikom nije pokrenut stečajni postupak i da prevoznik nije organizovan kao javno preduzeće.

Dodao je da je za ovu meru pomoći, koja je sastavni deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u prevazilaženju ekonomskih posledica pandemije korona virusa, rebalansom budžeta ukupno opredeljeno 2,6 milijarde dinara.

On je podsetio da su autobuski prevoznici imali tešku poslovnu godinu jer su postojala ograničenja kretanja tokom vanrednog stanja, a i građani sada mnogo manje putuju.

„Za nas je ovaj sektor izuzetno važan i mi želimo da im pomognemo da opstanu na tržištu i da očuvamo radna mesta i zato mislim da je ova vrsta pomoći dobro rešenje koje će autoprevoznicima mnogo značiti“, rekao je on.

Dodao je da je pomoć za autoprevoznike deo trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, koji je ukupno vredan 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...