Vrednost akcija češke softverske kompanije porasla više od 40 odsto

Avast i NortonLifeLock mogu da zaključe ugovor o spajanju tek u septembru

BiznisBolji posaoNovacPoslovanjeVesti

3.8.2022 15:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Avast i NortonLifeLock mogu da zaključe ugovor o spajanju tek u septembru Avast i NortonLifeLock mogu da zaključe ugovor o spajanju tek u septembru
Vrednost akcija kompanije Avast porasla je više od 40 odsto nakon što je britanska institucija za regulisanje konkurentnosti saopštila da planira da se okrene... Avast i NortonLifeLock mogu da zaključe ugovor o spajanju tek u septembru

Vrednost akcija kompanije Avast porasla je više od 40 odsto nakon što je britanska institucija za regulisanje konkurentnosti saopštila da planira da se okrene u suprotnom smeru i odobri pripajanje ove kompanije sa američkim NortonLifeLock, vredno osam milijardi dolara.

Uprava za konkurenciju i tržište (CMA) je privremeno odbacila sporazum jer su se dve kompanije suočile sa dovoljnom konkurencijom, uključujući rivalski McAfee, piše Financial Times.

CMA je u martu ukazala na to da bi ovo spajanje moglo da ukine konkurenciju i podigne cene za korisnike. U toku prve provere regulatori su naveli da nedostatak ozbiljnije konkurencije može dovesti do toga da ovaj ugovor bude gori za klijente kojima je potreban softver za sajber bezbednost.

Međutim, nedavno su saopštili da je detaljnija analiza otkrila da se kompanije koje se spajaju suočavaju sa “značajnom konkurencijom”, koja uključuje McAfee i brojne druge kompanije.

Zakonodavac će prihvatiti odgovore zainteresovanih strana pre objave konačnog izveštaja u septembru.

U kompanijama su se nadali da će ugovor biti zaključen u aprilu, međutim, predstavnici firme NortonLifeLock su nedavno naveli da je, prema u skladu sa odlukama CMA, 12. septembar prvi mogući datum za zaključenje ugovora.

Vrednost akcija kompanije Avast porasla je za 43 odsto, na 683 funti po deonici, na ranom trgovanju u Londonu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...