podneblje prepoznato kao bogato talentima

Mad Head Games otvara studio u Bosni i Hercegovini

Hi-techInvesticijeLifestyleRegionVesti

4.7.2022 19:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Mad Head Games otvara studio u Bosni i Hercegovini Mad Head Games otvara studio u Bosni i Hercegovini
Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je predstavništvo u Sarajevu. Kako se navodi u saopštenju, studio u... Mad Head Games otvara studio u Bosni i Hercegovini

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je predstavništvo u Sarajevu.

Kako se navodi u saopštenju, studio u potpunosti podžava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona, a otvaranje nove kancelarije je deo planiranog jačanja prisustva u Bosni i Hercegovini, koja je prepoznata kao bogata talentima.

Mad Head Games je pre dve godine postao deo globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Group), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove: “Metro”,“World War Z”, “HALO: The Master Chief Collection”, “Mount & Blade II: Bannerlord”, “Pay Day“ i druge.

Od osnivanja 2011. godine, Mad Head Games je izdao 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole.

Trenutno radi na dve igre: na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvek nenajavljenoj akcionoj igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Sarajevo je treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vesti iz ovog studija nas tek čekaju.

„Ovaj projekat je veliki korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu scenu razvoja igara koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gejming mapu“, navodi se u saopštenju kompanije.

  • TATJANA

    4.7.2022 #1 Author

    I treba BIH da krene u razvoj, ima potencijala

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    5.7.2022 #3 Author

    To je samo dokaz koliko su ljudi sa Balkana talentovan i za informatiku.

    Odgovori

  • MAJA

    5.7.2022 #4 Author

    I Bosna malo da zivne

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.7.2022 #5 Author

    Svuda ima talenata,samo da budu otkriveni…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...