Gejming sajtovi i online prodavnice kao podrška humanitarnim organizacijama

Preko video-igre Fortnite prikupljeno 144 miliona dolara za oštećene u sukobu u Ukrajini

Hi-techLifestyleVesti

5.4.2022 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Preko video-igre Fortnite prikupljeno 144 miliona dolara za oštećene u sukobu u Ukrajini Preko video-igre Fortnite prikupljeno 144 miliona dolara za oštećene u sukobu u Ukrajini
Početkom ove nedelje saopšteno je da je globalno popularna video-igra Fortnite prikupila 144 miliona dolara za pomoć humanitarnim organizacijama u Ukrajini. Pomoć je prikupljana... Preko video-igre Fortnite prikupljeno 144 miliona dolara za oštećene u sukobu u Ukrajini

Početkom ove nedelje saopšteno je da je globalno popularna video-igra Fortnite prikupila 144 miliona dolara za pomoć humanitarnim organizacijama u Ukrajini.

Pomoć je prikupljana u prethodne dve nedelje preko online video-igre. Iz kompanije Microsoft je saopšteno da će ovaj tehnološki gigant doprineti prihodima od prodaje sadržaja igre.

Kompanija Epic Games, kreator igre Fortnite, već prvog dana je sakupila 36 miliona, navodi UPI, pozivajući se na The Verge.

Ovaj novac će biti prosleđen humanitarnim organizacijama koje će ljudima pogođenim sukobom u Ukrajini omogućiti vodu, hranu, medicinsku pomoć, osnovne potrepštine, skloništa, kao i pravnu pomoć.

Pomenute humanitarne organizacije uključuju zdravstvenu instituciju DirectRelief, UNICEF, UNHCR, Svetsku centralnu kuhinju (World Central Kitchen) i U.N. Svetski program za hranu.  

Kreatori drugih video-igara takođe prikupljaju novac za pomoć ugroženima u rusko-ukrajinskom sukobu. Kompanija Riot Games, developer igre League of Legends, prošle nedelje je preko svog Twitter naloga objavila da je sakupila 5,4 miliona dolara pomoći.

Više od 700 kreatora na veb-sajtu itch.io napravilo je paket od 1.000 indi video-igara koji im je omogućio da sakupe šest miliona dolara kako bi podržali dve humanitarne organizacije u Ukrajini – Medical Corps, koja pruža medicinsku pomoć, i Voices of Children, organizacija koja pomaže deci da se izbore sa užasima rata.

Dugitalna prodavnica video-igara Humble Bundle je takođe sastavila svoj paket igara i pomoću njega prikupila preko 20 miliona dolara za pomoć ukrajinskim humanitarnim organizacijama.

  • Milovan94

    5.4.2022 #1 Author

    Ovo je dokaz da i video igre mogu biti korisne.

    Odgovori

  • SANJA

    5.4.2022 #2 Author

    Lepa vest,ali ukrajince prave u mucenike koji nisu

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.4.2022 #3 Author

    Odlicno,i nadam se da ce taj novac otici u Ukrajinu…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    6.4.2022 #4 Author

    Odajem poštovanje svakoj humanitarnoj akciji i inicijativu. Bravo gejmeri.

    Odgovori

    • Lelica

      6.4.2022 #5 Author

      Slazem se,sve sto je u humantirane svrhe je za pohvalu.

      Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    6.4.2022 #6 Author

    veliko bravo za mlade ljude

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...