Ukrajinski kripto fond prikupio 50 miliona dolara za sedam dana

Ukrajinska vlada predstavlja NFT pomoću koga će finansirati naoružanje

Hi-techLifestyleSvetVesti

7.3.2022 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ukrajinska vlada predstavlja NFT pomoću koga će finansirati naoružanje Ukrajinska vlada predstavlja NFT pomoću koga će finansirati naoružanje
Ukrajinska vlada planira da predstavi svoje nezamenljive tokene (NFT) kako bi pomoću njih finansirala naoružanje za rat koji se trenutno vodi. U toku prošle... Ukrajinska vlada predstavlja NFT pomoću koga će finansirati naoružanje

Ukrajinska vlada planira da predstavi svoje nezamenljive tokene (NFT) kako bi pomoću njih finansirala naoružanje za rat koji se trenutno vodi.

U toku prošle nedelje zamenik ukrajinskog premijera Mihailo Fedorov (Mykhailo Fedorov), koji predvodi digitalnu transformaciju ove zemlje, je javio je da će uskoro na tržište izbaciti NFT namenjen za finansiranje vojske.

Fedorov je izričito naglasio da ne postoji plan vlade za izdavanje državne kriptovalute, piše Capital.com.

Ova odluka došla je nakon što je jedna od osnivačica benda Pussy Riot izjavila da je prikupila 7,15 miliona dolara prodajući NFT ukrajinske zastave preko digitalne autonomne organizacije UkraineDAO.

Fedorov je na svom Twitter nalogu objavio da je za samo sedam dana Kripto fond Ukrajine (CFU) prikupio 50 miliona dolara i da je u planu da se ova cifra udvostruči do kraja ove nedelje.

Akciju koju je sproveo CFU Fedorov je opisao kao primer “neverovatnog ujedinjenja pred Putinovim nasrtajem na slobodu i demokratiju”.

  • SANJA

    7.3.2022 #1 Author

    Shvatam da je rat,ali gde god da provitam finansiranje napruzanja najezim se

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.3.2022 #2 Author

    Da se udvostruci za sta??!!!

    Odgovori

  • ZVE84

    7.3.2022 #3 Author

    Oružje nikom ništa dobro nije donelo, pa neće ni njima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...