kupovina kripto-rubalja skočila na rekordni nivo

G7 i EU žele da spreče transakcije kriptovaluta iz Rusije

SvetVesti

3.3.2022 09:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

G7 i EU žele da spreče transakcije kriptovaluta iz Rusije G7 i EU žele da spreče transakcije kriptovaluta iz Rusije
Zemlje G7 i Evropske unije žele da spreče Rusiju da zaobiđe zapadne sankcije koristeći se kriptovalutama, rekli su nemački ministar finansija Kristijan Lindner (Christian... G7 i EU žele da spreče transakcije kriptovaluta iz Rusije

Zemlje G7 i Evropske unije žele da spreče Rusiju da zaobiđe zapadne sankcije koristeći se kriptovalutama, rekli su nemački ministar finansija Kristijan Lindner (Christian Lindner) i njegov francuski kolega Bruno le Mer (Bruno le Maire).

„Donećemo propise o kriptovalutama kojima se ne sme služiti za zaobilaženje finansijskih sankcija“, kazao je Le Mer novinarima nakon sastanka s kolegama iz Evropske unije, održanog putem videokonferencije“, prenosi agencija Mina.

Na tom sastanku predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard (Christine Lagarde) podnela je izveštaj o toj temi. „Proučićemo sve raspoložive mogućnosti“, rekao je Le Mer.

Linder je naveo da se u okviru G7 moraju doneti mere kako bi se sprečili pojedinci i ustanove pod zapadnim sankcijama da se okrenu nereguliranim kriptovalutama.

Otkad su Sjedinjene Američke Države i njihovi zapadni saveznici uveli paket sankcija kojima žele da parališu ruski bankovni sektor i valutu nakon invazije na Ukrajinu prošle sedmice, kupovina kripto-rubalja je skočila na rekordni nivo.

Rusi su pohrlili prema kripto-imovini nadajući se da je to sigurno ulaganje, poput bitcoina koji funkcioniše kao decentralizovana finansijska mreža.

  • SANJA

    3.3.2022 #1 Author

    Zbog politicara dosta ljudi pati.

    Odgovori

  • MAJA

    3.3.2022 #2 Author

    Odrazava se kriza prvo na ekonomiju a i na sve ostalo

    Odgovori

  • DANA

    3.3.2022 #3 Author

    To znaci da u Rusiji nece bit zavisnika od trgovine kriptovaluta.

    Odgovori

  • Milovan94

    3.3.2022 #4 Author

    Baš me interesuje dokle će Zapad ići sa ovim ograničenjima Rusiji?!

    Odgovori

  • ZVE84

    6.3.2022 #5 Author

    To je diskriminacija!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...