Direktor kripto platforme veće restrikcije profila vidi kao neetičke

Binance odbija da zabrani pristup platformi korisnicima iz Rusije

Hi-techNovacSvetVesti

2.3.2022 20:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Binance odbija da zabrani pristup platformi korisnicima iz Rusije Binance odbija da zabrani pristup platformi korisnicima iz Rusije
Rusi koji traže načine da zaobiđu finansijske sankcije ne predstavljaju problem za kripto sferu, rekao je generalni direktor kompanije Binance Holdings Čangpeng Džao (Changpeng... Binance odbija da zabrani pristup platformi korisnicima iz Rusije

Rusi koji traže načine da zaobiđu finansijske sankcije ne predstavljaju problem za kripto sferu, rekao je generalni direktor kompanije Binance Holdings Čangpeng Džao (Changpeng Zhao), odbijajući da ruskim korisnicima zabrani učešće na najvećoj kripto berzi na svetu.

Čangpeng Džao (Changpeng Zhao) rekao je da je na platformi Binance primenjena mera ograničavanja profila sankcionisanih pojedinaca, ali da bi veće restrikcije bile “neetičke”. Kripto industrija prati ista pravila kao banke, dodao je Džao.

Kripto berze nalaze se pod intenzivnom istragom od kada je Rusija napala Ukrajinu jer bi mogli biti potencijalni finansijski kanali za Ruse koji pokušavaju da obezbede svoja sredstva, piše Bloomberg.

Kripto platforme kao što su Kraken i Coinbase odbile su da blokiraju profile ruskih korisnika koji ne podležu sankcijama.

“Zamrzavanje računa korisnika nije na nama. Facebook nije zabranio pristup svojim korisnicima iz Rusije. Google nije blokirao Rusiju. Takođe, sa etičke strane, mnogi Rusi nisu pristalice rata, pa bi trebalo da razdvojimo političare od običnih ljudi”, napominje Džao.

Tržišne vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama su u septembru prošle godine proširile istragu vezanu za Binance zbog sumnje da je ova platforma korišćena za insajdersko trgovanje i manipulaciju tržištem.

Britanska uprava za finansijsko ponašanje tada je saopštila da Binance „nije pogodan“ za regulaciju, uzimajući u obzir decentralizovanu strukturu poslovanja ove platforme.

  • MARKO7

    2.3.2022 #1 Author

    Pa zar to i rusima ukidaju, ovi stanje će baš smanjiti sve

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    2.3.2022 #2 Author

    U pitanju je velika količina novca tako da bi gubici bili obostrani.

    Odgovori

  • GINKO

    3.3.2022 #3 Author

    Više me ništa i ne čudi, niti tako zabrinjava.

    Odgovori

  • STEFAN

    3.3.2022 #4 Author

    Ne znam zaista šta više da kazem, nadam se da će se sve ovo smiriti zaista

    Odgovori

  • DANA

    4.3.2022 #5 Author

    Normalno,mora da se radi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...