Nezamenljivi tokeni mogu biti više od kolekcionarskih primeraka

Kompanija Kraken otkriva nove mogućnosti za kripto berze

Hi-techLifestyleNovac

24.12.2021 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Kraken otkriva nove mogućnosti za kripto berze Kompanija Kraken otkriva nove mogućnosti za kripto berze
Berza kriptovaluta može da funkcioniše i na tržištu NFT-ova, koja bi tako privukla klijente željne da imaju više opcija sakupljanja digitalnih umetničkih dela, kaže... Kompanija Kraken otkriva nove mogućnosti za kripto berze

Berza kriptovaluta može da funkcioniše i na tržištu NFT-ova, koja bi tako privukla klijente željne da imaju više opcija sakupljanja digitalnih umetničkih dela, kaže osnivač i generalni direktor kompanije Kraken Džesi Pauel (Jesse Powell).

Kako Pauel navodi, tržište bi moglo da pruža i usluge nadzora, a berza razmatra uvođenje sistema pomoću koga će korisnici moći da koriste svoje NFT-ove kao kolaterale za pozajmice.

“Ukoliko uložite svoj CryptoPunk NFT na Krakenu, želimo da budemo sposobni da prikažemo njegovu vrednost na vašem računu. A ako želite pozajmicu na osnovu toga, Kraken radi na sistemu koji će proceniti likvidnost uloženog NFT-a”, rekao je on u intervjuu za Bloomberg News.

Prema mišljenju Pauela, koji je osnovao Kraken 2011. godine, ova godina će u istoriji kripto industrije biti zapamćena kao godina u kojoj su NFT-ovi konačno ušli u glavni tok.

Kripto ekosistem je zabeležio pravu poplavu novih korisnika ove godine, a za mnoge od njih – od investitora u maloprodaje do korporativnih brendova – NFT-ovi su bili ulaznice na kripto tržište.

Iako su NFT-ovi tokom većeg dela 2021. godine bili samo kolekcionarski primerci, Pauel očekuje da će u narednoj godini dobiti nove funkcije .

Iako se korisnička baza Krakena u prošloj godini udvostručila, pa sada ovu platformu koristi 8,5 miliona ljudi, ona je i dalje patuljasta u odnosu na druge kompanije u kripto industriji.

U periodu od 24 časa trgovanje na platformi Binance je u jednom trenutku iznosilo oko 18 milijardi dolara, dok je na berzi Coinbase bilo otprilike 3,7 milijardi dolara. Trgovanje na Krakenu je dostiglo nivo od milijardu dolara u istom periodu, piše Bloomberg, pozivajući se na podatke CoinmarketCap.

Pomenuta cifra i dalje predstavlja značajan rast u odnosu na prethodne godine. Trgovanje na Krakenu je poraslo 420 odsto međugodišnje, zahvaljujući rekordnim skokovima bitcoina i ethera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...