sukob interesa na pomolu, kažu analitičari

Binance postaje suvlasnik časopisa Forbes za 200 miliona dolara

BerzaNovacSvetVesti

11.2.2022 10:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Binance postaje suvlasnik časopisa Forbes za 200 miliona dolara Binance postaje suvlasnik časopisa Forbes za 200 miliona dolara
Jedna od najvećih svetskih menjačnica kriptovaluta Binance preuzeće udeo vredan 200 miliona dolara u čuvenom američkom poslovnom časopisu i portalu Forbes, u najnovijem preokretu... Binance postaje suvlasnik časopisa Forbes za 200 miliona dolara

Jedna od najvećih svetskih menjačnica kriptovaluta Binance preuzeće udeo vredan 200 miliona dolara u čuvenom američkom poslovnom časopisu i portalu Forbes, u najnovijem preokretu za 105 godina star medijski brend.

Forbes, koji je možda najpoznatiji po svom rangiranju milijardera, saopštio je da će mu ovaj sporazum pomoći da postane lider u snabdevanju informacijama o digitalnoj imovini, poput bitcoina. Ali vest o investiciji izazvala je mnogobrojna pitanja o eventualnom sukobu interesa. Povrh svega, kako podseća BBC, Binance je tužio Forbes 2020. godine za klevetu, a kasnije je odustao od tog slučaja.

Analitičari su takođe primetili da se kripto imovina pokazala posebno ranjivom na manipulaciju poznatih ličnosti i medijsku hajku, što je izazvalo upozorenja regulatora širom sveta.

U izjavi u kojoj je najavljena investicija, osnivač plartforme Binance, za koga kažu da je najbogatiji kripto investitor, sa imovinom procenjenom na oko 100 milijardi dolara, Čangpeng Žao (Changpeng Zhao) rekao je da vidi poslovne medije kao „esencijalni element za izgradnju širokog razumevanja i obrazovanja potrošača“ o kripto tržištu i novim blokčejn tehnologijama.

PR služba medijske kuće izdala je saopštenje da će, bez obzira na ishod, „uredništvo sačuvati svoj integritet i ostati nezavisno“.

Najavljena sredstva će najverovatnije biti uneta kroz spajanje sa tzv. kompanijom za specijalne namene SPAC, i to već u prvom kvartalu, kazali su neimenovani izvori za CNBC.

Binance će zameniti polovinu od sadašnjih 400 miliona dolara obaveza institucionalnih investitora, čime će postati jedan od dva najveća vlasnika u prestižnoj medijskoj kući.

  • MADMAX

    11.2.2022 #1 Author

    Elitistčki časopis kupljen od monetarnog lobija.

    Odgovori

  • ZVE84

    12.2.2022 #2 Author

    Polako ali sigurno uzimaju primat na tržištu i drže monopol

    Odgovori

  • DANIJELA

    13.2.2022 #3 Author

    Krece prevlast.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...