Minstar saobraćaja očekuje automatske kompenzacije za putnike

Avio-kompanije u Velikoj Britaniji otkazuju letove

BiznisPoslovanjeTurizamVesti

7.6.2022 09:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Avio-kompanije u Velikoj Britaniji otkazuju letove Avio-kompanije u Velikoj Britaniji otkazuju letove
Avio-kompanije uključujući EasyJet i Wizz Air otkazale su više letova zbog problema koji se javljaju prilikom putovanja u Velikoj Britaniji. Kompanija EasyJet je saopštila... Avio-kompanije u Velikoj Britaniji otkazuju letove

Avio-kompanije uključujući EasyJet i Wizz Air otkazale su više letova zbog problema koji se javljaju prilikom putovanja u Velikoj Britaniji.

Kompanija EasyJet je saopštila da je u subotu otkazano oko 80 letova uz izvinjenje klijentima. Ministar saobraćaja u Velikoj Britaniji Grant Šeps (Grant Shapps) izjavio je za BBC da je u avio-industriji u toku pandemije otpušteno mnogo radnika, te da kompanije ne bi trebalo da prodaju više karata za letove u odnosu na ono što su u mogućnosti da realizuju.

On je rekao da je tražio od kompanija uvedu automatske kompenzacije za putnike.

S druge strane, avio-kompanije su pozvale vlade da izda specijalne emigracione vize kako bi im omogućila da ponudi kratkoročno zaposlenje radnicima iz prekomorskih zemalja, baš kao što je bio slučaj sa u transportnoj industriji i industriji prerade mesa.

Ideju je podržao i gradonačelnik Londona Sadik Kan (Sadiq Khan), koji je napomenuo da bi radne pozicije na aerodromima trebalo da budu otvorene za ljude iz Evropske Unije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...