Neočekivano veliki rast profita velikog zajmodavca

Bank of America trijumfalno završila 2021. godinu

BankeNovacSvetVesti

20.1.2022 08:57 Autor: Vladimir Jokanović 1

Bank of America trijumfalno završila 2021. godinu Bank of America trijumfalno završila 2021. godinu
Bank of America izvestila je o rastu kvartalnog profita od 30 odsto, što je bolje od očekivanja. Profit je podstaknut rastom vrednosti kredita i... Bank of America trijumfalno završila 2021. godinu

Bank of America izvestila je o rastu kvartalnog profita od 30 odsto, što je bolje od očekivanja. Profit je podstaknut rastom vrednosti kredita i rekordnim obimom spajanja i preuzimanja u poslovanju investicionog bankarstva.

Sa dovoljno gotovine i ohrabreni rastućim procenama na berzi, veliki otkupni fondovi, kompanije i finansijeri sklopili su poslove vredne milijarde dolara u četvrtom kvartalu, plaćajući 850 miliona dolara savetodavnih taksi za BoA, što je 55 odsto više nego godinu dana ranije, prenosi Reuters.

Zajmovi su porasli tokom poslednjeg kvartala prošle godine u svim kategorijama osim u vlasništvu stambenog kapitala, sa prosečnim kreditima i lizingom, za 3,4 procenta u odnosu na prethodni kvartal i 3,2 odsto u odnosu na pre godinu dana, saopštila je banka.

Prošla godina počela je „zelenim izdacima“ i kulminirala sa „50 milijardi dolara rekordnog rasta kredita u ovom (poslednjem) kvartalu. Primećujemo da ovi zajmoprimci imaju snažan kapacitet da nastave da se zadužuju“, saopštila je BoA.

Kombinovana potrošnja na kreditne i debitne kartice porasla je za 22 odsto, na 212 milijardi dolara u poslednjem kvartalu 2021. godine. Sve u svemu, profit je porastao na 6,77 milijardi dolara, ili za 82 centa po akciji za prošli kvartal. Prema procenama analitičara, bilo je očekivano da će profit biti 77 centi po akciji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...