predstavljanje ideja iz oblasti obnovljivih izvora energije

BASF otvorio prijave za finansiranje startap firmi i inovatora u 11 zemalja Evrope

EUInovacijeRegionSrbijaU fokusuVesti

25.5.2022 11:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

BASF otvorio prijave za finansiranje startap firmi i inovatora u 11 zemalja Evrope BASF otvorio prijave za finansiranje startap firmi i inovatora u 11 zemalja Evrope
Najveća svetska kompanija u hemijskoj industriji BASF saopštila je da je danas otvorila prijave za takmičenje koje ima cilj predstavljanje ideja iz oblasti obnovljivih... BASF otvorio prijave za finansiranje startap firmi i inovatora u 11 zemalja Evrope

Najveća svetska kompanija u hemijskoj industriji BASF saopštila je da je danas otvorila prijave za takmičenje koje ima cilj predstavljanje ideja iz oblasti obnovljivih izvora energije u 11 zemalja centralne i jugoistočne Evrope, među kojima je i Srbija.

„Obnovljivi izvori energije imaju ključnu ulogu u energetskoj tranziciji, jer su napravljeni od resursa kao što su vetar, voda i sunce. Evropska komisija je usvojila Zeleni plan kao skup mera za postizanje održive ekonomije, a naša je dužnost da podržimo rešenja koja će to omogućiti“, rekao je direktor kompanije BASF za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju Simon Franko, prenela je agencija Beta.

Prijave za BASF Innovation Hub traju do 16. septembra, a pobednička ideja će biti predstavljena u novembru zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih zemalja u finalu BASF Innovation Huba.

Pobednik lokalnog događaja dobija 2.500 evra, a najbolja ideja regionalnog događaja biće nagrađena sa 5.000 evra.

Mogućnost dobijanja finansijske podrške imaju samostalni inovatori i startap timovi do pet članova. Osnovni uslov za učešće je da ideja direktno ili indirektno doprinosi kreiranju rešenja za ključne ekološke izazove današnjice, od kojih su najvažnije teme čista energija, pametni transport i strategija održive poljoprivrede.

 • NINO

  26.5.2022 #1 Author

  Vredi pokusati konkurisati, mozda i bude nesto.

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.5.2022 #2 Author

  Odlicna prilika za prezentaciju ideja..

  Odgovori

 • Bella

  30.5.2022 #3 Author

  Slazem se odlicno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...