Novi sponzorski ugovor najpoznatijeg nemačkog kluba

Bayern dobija 250 miliona evra od Deutsche telekoma

BiznisLifestyleNovacSvetVestiZanimljivosti

16.8.2022 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Bayern dobija 250 miliona evra od Deutsche telekoma Bayern dobija 250 miliona evra od Deutsche telekoma
Najtrofejniji nemački fudbalski klub Bajern iz Minhena (FC Bayern München) u narednih pet godina dobiće od Deutsche Telekom impozantnih 250 miliona evra. Na ovaj... Bayern dobija 250 miliona evra od Deutsche telekoma

Najtrofejniji nemački fudbalski klub Bajern iz Minhena (FC Bayern München) u narednih pet godina dobiće od Deutsche Telekom impozantnih 250 miliona evra. Na ovaj način se nastavlja dobra saradnja između nemačkog velikana, desetostrukog uzastupnog i aktuelnog osvajača Bundeslige i evropskog telekomunikacionog giganta.

Bajern će dobijati po 50 miliona evra godišnje sve do 2027 godine, prenosi agencija DPA.

„Veoma smo srećni zbog toga. Izuzetno nam je važno da imamo tako jake partnere kao što je Telekom. Inače ne bismo bili tu gde smo danas“, istakao je Oliver Kan (Oliver Kahn), nekadašnji legendarni golman a danas generalni direktor Bajerna.

Prema novom ugovoru, Bajern će na godišnjem nivou, u narednih pet godina, dobijati po pet miliona evra više nego li što mu je sledovalo na osnovu prethodne saradnje.

Deutsche Telekom je, inače, generalni sponzor nemačkog šampiona još od 2002. godine.

Najveći konkurent Bavaraca, Borusija iz Dortmunda (Borussia Dortmund), godišnje od dva najveća sponzora dobija ukupno 40 miliona evra.

Reč je o veb hosting kompaniji IONOS i hemijskom konglomeratu Evonik.

Od ostalih bundesligaša, auto gigant Volskawagen, kao vlasnik Volfsburga (Wolfsburg), klubu godišnje dotira 100 miliona evra na ime sponzorstva. Red Bull koji je vlasnik Lajpciga (Leipzig), ovom bundesligašu po sezoni kao glavni sponzor, bar zvanično, uplaćuje 35 miliona, dok Štutgart (Stuttgart) i Borusija iz Menhengladbaha (Borussia Mönchengladbach) dobijaju 10 miliona od Mercedesa, odnosno online brokerske kuće Flateks (Flatex).

  • Dragana

    16.8.2022 #1 Author

    Lepa saradnja

    Odgovori

  • MAJALG

    16.8.2022 #2 Author

    Sasvim je ocekivano da Bajern ima ovako jake sponzorske ugovore, ipak je to klub koji je mezimac cele Nemacke, i kao takav ima najace sponzorske ugovore.

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.8.2022 #3 Author

    Na obostranu korist…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...