BELGIJSKA KOMPANIJA MITISKA REIM PRODALA ČETIRI MALOPRODAJNA PARKA U SRBIJI Površina objekata skoro 30.000 kvadrata

InvesticijeNovacRegionSrbijaVesti

19.12.2020 13:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

BELGIJSKA KOMPANIJA MITISKA REIM PRODALA ČETIRI MALOPRODAJNA PARKA U SRBIJI Površina objekata skoro 30.000 kvadrata BELGIJSKA KOMPANIJA MITISKA REIM PRODALA ČETIRI MALOPRODAJNA PARKA U SRBIJI Površina objekata skoro 30.000 kvadrata
Belgijska kompanija za nekretnine Mitiska REIM saopštila je da je prodala svoja četiri maloprodajna parka u Srbiji i dva u Češkoj austrijskoj Immofinanz Group.... BELGIJSKA KOMPANIJA MITISKA REIM PRODALA ČETIRI MALOPRODAJNA PARKA U SRBIJI Površina objekata skoro 30.000 kvadrata

Belgijska kompanija za nekretnine Mitiska REIM saopštila je da je prodala svoja četiri maloprodajna parka u Srbiji i dva u Češkoj austrijskoj Immofinanz Group.

Kako je saopšteno, u pitanju su maloprodajni parkovi u Zaječaru, Leskovcu, Somboru i Šapcu. To su projekti koje je Mitiska REIM razvila zajedno sa kompanijom Poseidon Group, a otvoreni su u periodu između 2014. i 2019. godine. Vrednost akvizicije nije saopštena.

Ukupna bruto površina ovih maloprodajnih objekata iznosi ukupno 28.200 kvadratnih metara, dok su glavni zakupci između ostalih i veliki maloprodajni lanci Tempo i Maxi, kao i drugi poznati brendovi kao što su Deichmann, DM, C&A, Jysk i H&M, saopštila je Mitiska REIM.

Kako je istaknuto, ovom akvizicijom Immofinanz povećava broj maloprodajnih parkova pod svojom robnom markom STOP SHOP na 98, a u planu je da taj broj srednjoročno bude povećan na 140, pre svega na tržištima srednje i istočne Evrope, jugoistočne Evrope i Austrije.

U jugoistočnoj Europi Immofinanz upravlja maloprodajnim parkovima pod robnom markom STOP SHOP u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj i Rumuniji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...