Zgrada BIGZ-a takođe u rekonstrukciji

Beograđanka ponovo otvorena do kraja godine

SrbijaVesti

21.9.2021 14:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Beograđanka ponovo otvorena do kraja godine Beograđanka ponovo otvorena do kraja godine
Krajem prošle godine započeta je rekonstrukcija Palate Beograd, čuvene Beograđanke, a završetak radova očekuje se do kraja 2021. godine, kada će moći da primi... Beograđanka ponovo otvorena do kraja godine

Krajem prošle godine započeta je rekonstrukcija Palate Beograd, čuvene Beograđanke, a završetak radova očekuje se do kraja 2021. godine, kada će moći da primi nove korisnike, saopštila je kompanija Marera Properties.

Ova kompanija je u novembru 2020. godine na javnoj licitaciji postala vlasnik Beograđanke, nekada najviše zgrade na Balkanu, prenosi Tanjug.

Do sada je izdato gotovo 70 odsto poslovnog prostora A klase u ovoj zgradi, a očekuje se da će do otvaranja biti izdat i ostatak prostora koji je na raspolaganju, navodi direktorka kompanije Marera Milana Srećkov.

Ističe se da rekonstrukcija košta osam miliona evra i podrazumeva kompletno uređenje unutrašnjeg prostora od petog do 23. sprata zgrade, zamenu stakla, renoviranje fasade i postavljanje spoljašnjeg osvetljenja.

Zanimljiv podatak je i da će na petom i šestom spratu biti izgrađeni i parkovi.

Kompanija Marera je saopštila i da je u toku rekonstrukcija zgrade nekadašnjeg BIGZ-a, koji je ova firma kupila u februaru 2021. godine. Radovi na ovoj zgradi bi trebalo da budu gotovi do kraja 2022. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...