U toku projekat snimanja objekata vodovoda i kanalizacije u zoni trase metroa

Beogradski metro i voz traži snimanje tunelskog kolektora na Trgu Slavija

SrbijaVesti

26.4.2024 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Beogradski metro i voz traži snimanje tunelskog kolektora na Trgu Slavija Beogradski metro i voz traži snimanje tunelskog kolektora na Trgu Slavija
Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz raspisalo je javnu nabavku za uslugu snimanja hidrotehničkog objekta – tunelskog kolektora na Trgu Slavija. Procenjena vrednost nabavke... Beogradski metro i voz traži snimanje tunelskog kolektora na Trgu Slavija

Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz raspisalo je javnu nabavku za uslugu snimanja hidrotehničkog objekta – tunelskog kolektora na Trgu Slavija.

Procenjena vrednost nabavke nije objavljena, dok je Beogradski metro u dokumentaciji naveo da će ugovor dodeliti na osnovu kriterijuma cene i kvaliteta, a rok za podnošenje ponuda je 13. maj u podne.

U uputstvima potencijalnim učesnicima u nabavci stoji da će ponuđena cena na odluku uticati sa ponderom 90, dok će po pet preostalih „poena“ zavisiti od kvalitativnih kriterijuma.

Prvi kvalitativni „zahtev“ je da ponuđač „ima dovoljno iskustva u pogledu ranije izvršenih ugovora“, što u ovom slučaju podrazumeva da je u poslednje tri godine koje prethode roku za podnošenje ponuda izradio najmanje tri studije koje se odnose na ispitivanje stanja kanalizacionih kolektora prečnika ne manjeg od Ø1500, uz ispitivanje betonske obloge kolektora nedestruktivnim metodama.

Drugi kvalitativni kriterijum je da je u poslednje tri godine koje prethode roku za podnošenje ponuda izvršio snimanje kanalizacionih kolektora metodom laserskog skeniranja, i to najmanje tri kolektorske deonice prečnika ne manjeg od Ø1500, u dužini od minimalno 200 metara.

JKP Beogradski metro i voz, inače, na sopstvenom portalu među projektima koji su u toku navodi i projekat „Snimanje hidrotehničkih objekata u zonama ukrštanja sa linijama 1 i 2 beogradskog metroa“.

„Ova snimanja su inicirana postojanjem gabaritnih kanalizacionih kolektora u infrastrukturi Beogradskog vodovoda i kanalizacije (BVК) koji se ukrštaju sa trasom metroa. Pojedini kolektori nisu evidentirani u Кatastru podzemnih instalacija sa dovoljnim brojem podataka koji su od presudnog značaja za rešavanje položaja trase ili eventualnih radova na rekonstrukciji i izmeštanju kolektora pri izgradnji metroa“, stoji u pratećem obaveštenju o projektu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...