Dokument podrazumeva upravljanje, zapošljavanje i obuku osoblja

Potpisan ugovor za ranu operatorsku pomoć na projektu izgradnje beogradskog metroa

InfrastrukturaSrbijaVesti

2.4.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Potpisan ugovor za ranu operatorsku pomoć na projektu izgradnje beogradskog metroa Potpisan ugovor za ranu operatorsku pomoć na projektu izgradnje beogradskog metroa
Ugovor o uslugama rane operatorske pomoći na projektu izgradnje beogradskog metroa potpisan je između Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda, Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski... Potpisan ugovor za ranu operatorsku pomoć na projektu izgradnje beogradskog metroa

Ugovor o uslugama rane operatorske pomoći na projektu izgradnje beogradskog metroa potpisan je između Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda, Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski metro i voz“ i francuske kompanije za upravljanje javnim prevozom RATP DEV.

Kako je saopšteno iz JKP Beogradski metro i voz, ovim potpisivanjem nastavlja se saradnja i rana operatorska podrška RATP DEV u procesu projektovanja i optimizacije infrastrukture metro sistema u srpskoj prestonici.

Ugovor podrazumeva upravljanje, zapošljavanje i obuku osoblja koje će biti angažovano u radu beogradskog metroa, kao i pripremu procedura za upravljanje i održavanje, postavljanje IT sistema, podršku, testiranje, puštanje u rad i izvođenje probnog rada, piše poslovni portal eKapija.

Takođe, ugovorom se definišu i upravljanje, održavanje i komercijalne aktivnosti u vezi sa projektom. Ovaj ugovor odnosi se na deo projektovanja i pripreme za upotrebu i funkcionisanje metro sistema kao naredne faze, navodi se u saopštenju.

“Siguran, efikasan i funkcionalan metro je veoma važan deo jedinstvenog sistema javnog prevoza Beograda. Izgradnja metroa od krucijalne je važnosti za unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, ali i šire, za sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj društva. Evidentno je koliko je ovde značajna rana operatorska pomoć i razvoj, te uloga i podrška partnera iz RATP DEV”, istakao je sekretar za javni prevoz Radovan Kremić.

Direktor JKP Beogradski metro i voz Andreja Mladenović ukazao je da je ovo „dugoročan i kompleksan projekat koji podrazumeva podršku i angažovanje stručnog i iskusnog kadra, kao i međunarodnih partnera, a RATP DEV je važan partner u domenu rane operatorske pomoći.“

Direktor projekta rane operatorske pomoći David Menge je u ime RATP DEV istakao da je ova kompanija maksimalno posvećena rezultatima u razvoju operatorske podrške za beogradski metro.

“Mi smo kompanija sa višedecenijskim iskustvom u oblasti razvoja sistema javnog prevoza. Sve veštine i znanja iz Pariza i drugih francuskih gradova, ali i iz 14 država sa četiri kontinenta, gde smo angažovani na globalnom nivou, sa više od 1,5 milijardi putnika godišnje koji koriste naše usluge, potpuno ćemo prilagoditi konkretnim potrebama i specifičnostima koje se odnose na razvoj metro sistema u Beogradu”, zaključio je Menge.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...