Restoran Iva New Balkan Cuisine dobio priznanje Bib Gourmand

Beogradskim restoranima dodeljena priznanja Michelin vodiča

BiznisSrbijaTurizamVesti

22.12.2021 17:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Beogradskim restoranima dodeljena priznanja Michelin vodiča Beogradskim restoranima dodeljena priznanja Michelin vodiča
Kompanija Metro Srbija i Turistička organizacija Srbije, zvanični partneri Michelin vodiča u Srbiji, uručili su prestižna gastronomska priznanja restoranima u okviru prve beogradske selekcije.... Beogradskim restoranima dodeljena priznanja Michelin vodiča

Kompanija Metro Srbija i Turistička organizacija Srbije, zvanični partneri Michelin vodiča u Srbiji, uručili su prestižna gastronomska priznanja restoranima u okviru prve beogradske selekcije. Vlasnici i šefovi kuhinja restorana dobili su čuvenu Michelin pločicu, koja će njihovim gostima na jasan način istaknuti kvalitet hrane i usluga koje nude, navodi se u zvaničnom saopštenju.

U prvom Michelin vodiču za Beograd nalazi se 14 preporučenih restorana: Bela Reka, Comunale Cafè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square.

Od navedenih restorana, oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po dobroj ceni, dobio je restoran Iva New Balkan Cuisine. Restoran Bela Reka je prepoznat i zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

„Dolazak Michelin vodiča u Srbiju je izuzetno priznanje i prilika za domaće ugostitelje koji prave velike pomake na srpskoj gastronomskoj i turističkoj sceni. Kompanija Metro, kao partner Michelin vodiča širom sveta, posebno je ponosan na činjenicu da je istovremeno i partner gotovo svih nagrađenih restorana u Beogradu. Za nas, kao veletrgovca koji snabdeva i podržava dobitnike Michelin priznanja, ovo znači i dodatnu odgovornost, da nastavimo da nudimo domaće i svetske proizvode, treninge i usluge na najvišem nivou“, rekao je generalni direktor kompanije Metro Cash & Carry Srbija Andre Rinensland (André Rinnensland).

Foto: Metro Cash & Carry Srbija

Priznanja nagrađenim ugostiteljima su uručili v.d. direktor Turističke organizacije Srbije Marija Labović i Andri Rinensland.

Kako je navela v.d. Turističke organizacije Srbije Marija Labović, ulazak Srbije na Michelin svetsku gastronomsku mapu je značajan ne samo za restorane koji u ovoj prvoj selekciji dobijaju Michelin oznake već i za celokupnu ugostiteljsku privredu. Ona je istakla da je ovo podsticaj daljem podizanju kvaliteta kako bi se dostigli visoki standardi i prepoznatljivost na međunarodnoj sceni.

“Time se potvrđuje kvalitet naše ugostiteljske ponude, koja se na ovaj način izjednačava sa najboljim svetskim astronomskim destinacijama. Ulazak u Michelin vodič doprinosi podizanju vidljivosti destinacije, a u promotivnom smislu obezbeđuje dodatnu medijsku pažnju i veći broj poseta turista“, rekla je Marija Labović.

  • NINICA

    27.6.2022 #1 Author

    Sjajno!!!

    Odgovori

  • GINKO

    30.6.2022 #2 Author

    Nema mi Srbi smo čudo mira postojati neka konkurencija pa na bilo koji sličan nacin, Straasnooo

    Odgovori

  • MARE

    4.12.2022 #3 Author

    Svako priznanje privlaci paznju , korisnici ce poverovati i da im je promaklo obavestenje ali tu jeste tacno da ce se uhvatiti za ono sa istaknutom preporukom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...