Kursevi se održavaju u online formatu

Besplatne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje za traženje posla

Bolji posaoPoslovanjePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

27.1.2022 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Besplatne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje za traženje posla Besplatne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje za traženje posla
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović potpisao je sa predstavnicima Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) primopredaju digitalne platforme za besplatne online... Besplatne obuke Nacionalne službe za zapošljavanje za traženje posla

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović potpisao je sa predstavnicima Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) primopredaju digitalne platforme za besplatne online obuke „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“.

Obe obuke, koje sprovodi NSZ, a čija realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji sprovodi GIZ, svi zainteresovani mogu da pohađaju preko platforme za učenje na daljinu.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ namenjena nezaposlenim licima koja žele da pokrenu sopstveni posao, navodi se u saopštenju.

Obukama u online formatu obuhvaćene su sve programske celine standardnih obuka za nezaposlene koje se redovno organizuju u filijalama NSZ, ali i niz novih tema kao što su: uloga društvenih mreža u traženju posla, digitalni marketing ili animacije sa primerima ponašanja na razgovoru sa poslodavcem.

Nove online obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primerenim svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju online verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Кorišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposlena lica obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera. Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih online obuka, nezaposleni sugrađani mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.

 • NATI29

  28.1.2022 #1 Author

  Veoma korisno

  Odgovori

 • Vockica

  28.1.2022 #2 Author

  Odlično za ovaj projekat, treba ljudima sigurna sam. Bravo za ideju!

  Odgovori

 • Ika

  28.1.2022 #3 Author

  Dobra stvar

  Odgovori

 • STEFAN

  28.1.2022 #4 Author

  Super

  Odgovori

 • IRINA

  28.1.2022 #5 Author

  Korisno je ljudima zbog prekvalifikacija

  Odgovori

 • DANIJELA

  28.1.2022 #6 Author

  Odlicna vest i jako korisna.

  Odgovori

 • MARE

  29.1.2022 #7 Author

  Ne obezbedjuju besplatno strucno usavrsavanje ili prekvalifikacije nego obuku za upotrebu interneta

  Odgovori

 • LEPOSAVA

  31.1.2022 #9 Author

  Korisna stvar..

  Odgovori

 • Dzebac

  31.1.2022 #10 Author

  Za mlade ljude ovo je super način da se informišu

  Odgovori

 • MARKO7

  1.2.2022 #11 Author

  Za nas mlade odlično😃

  Odgovori

 • ACIKA

  2.2.2022 #12 Author

  Lepa stvar treba edukovati ljude i time im olaksati trazenje posla.

  Odgovori

 • TINA

  2.2.2022 #13 Author

  Veoma korisno. Mnogima ce olaksati put do posla, kao I do otvaranja sopstvene firme. Ujedno je I edukacija. Moglo je I ranije to da bude

  Odgovori

 • DANA

  3.2.2022 #14 Author

  Mlate praznu slamu.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...