Potražnja poslodavaca nadmašuje ponudu

Rekordan broj zahteva stranaca za radnu dozvolu u Sloveniji

Bolji posaoEURegionVesti

26.1.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rekordan broj zahteva stranaca za radnu dozvolu u Sloveniji Rekordan broj zahteva stranaca za radnu dozvolu u Sloveniji
U Sloveniji je zabeležen značajan porast zahteva za zapošljavanje stranaca tokom prošle godine, a državni Zavod za zapošljavanje je objavio da je u toj... Rekordan broj zahteva stranaca za radnu dozvolu u Sloveniji

U Sloveniji je zabeležen značajan porast zahteva za zapošljavanje stranaca tokom prošle godine, a državni Zavod za zapošljavanje je objavio da je u toj godini godini primljen 52.281 zahtev za radnu dozvolu, najviše od 2015. godine, kada je sadašnji sistem uveden.

Slovenija je tako premašila prethodni rekord od 48.127 zahteva za radnu dozvolu primljenih 2019. godine, kada je zapošljavanje stranaca u Sloveniji bilo najveće tokom poslednjih godina, prenosi SEEbiz.

Navodi se i da je od 52.281 prijave primljene tokom 2021. godine, 46.264 odobreno, a 6.017 odbijeno.

Povećani interes stranaca za rad u Sloveniji posledica je i strukturnih neravnoteža na tržištu rada, pri čemu potražnja poslodavaca u ovoj zemlji daleko nadmašuje trenutnu ponudu.

Stranci se u Sloveniji uglavnom zapošljavaju u delatnostima koje karakteriše rad na terenu i pod otežanim uslovima, kao što su građevinarstvo, transport, proizvodnja, ugostiteljstvo i poljoprivreda.

  • MIŠKOVIĆ

    27.1.2022 #1 Author

    slovenija obećana zemlja
    uređena nudi dosta mogućnosti i
    EU je

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...