BESPOVRATNA SREDSTVA ZA KULTURNE I KREATIVNE PROJEKTE Razvojna banka Saveta Evrope daje 400.000 evra

BiznisInfrastrukturaKulturaLifestyleSrbijaVesti

15.1.2021 14:58 Autor: Julijana Vincan 1

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA KULTURNE I KREATIVNE PROJEKTE Razvojna banka Saveta Evrope daje 400.000 evra BESPOVRATNA SREDSTVA ZA KULTURNE I KREATIVNE PROJEKTE Razvojna banka Saveta Evrope daje 400.000 evra
Republika Srbija i Razvojna banka Saveta Evrope potpisale su sporazum kojim su obezbeđena bespovratna sredstva u visini od 400.000 evra za pripremu aktivnosti za... BESPOVRATNA SREDSTVA ZA KULTURNE I KREATIVNE PROJEKTE Razvojna banka Saveta Evrope daje 400.000 evra

Republika Srbija i Razvojna banka Saveta Evrope potpisale su sporazum kojim su obezbeđena bespovratna sredstva u visini od 400.000 evra za pripremu aktivnosti za ulaganje u infrastrukturne kulturne i kreativne projekte u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

„Bespovratna sredstva biće namenjena za realizaciju studija predizvodljivosti i izvodljivosti, tehničke opravdanosti i konkursa za izvođačke projekte za tri glavna kulturna projekta u Beogradu“, istaknuto je u saopštenju.

Foto: Tanjug

Dodaje se da je prvi Muzej Nikole Tesle, koji će biti premešten u novu zgradu Termoelektrane „Snaga i svetlost“ na Dorćolu, potom stara zgrada Ložionice u Savskoj ulici koja će biti višenamenski kulturni centar i kreativno središte Beograda i Srbije.

„Bespovratna sredstva biće usmerena i na Radionicu, zgradu koja se za potrebe Narodnog pozorišta koristi kao radionica za izradu scenografije, a koja u narednom periodu treba da se pretvori u alternativni višenamenski performans prostor“, rečeno je u Ministarstvu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...