brzo reagovanje na promenljivo ponašanje kupaca

Bestway Wholesale zabeležio rast prihoda od 10 odsto u 2021. godini

BiznisFirme u fokusuSvetVesti

25.3.2022 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bestway Wholesale zabeležio rast prihoda od 10 odsto u 2021. godini Bestway Wholesale zabeležio rast prihoda od 10 odsto u 2021. godini
Kompanija Bestway Wholesale je zabeležila rast prihoda od 10 procenata tokom 2021. godine na 2,66 milijardi funti – povećanje od 220 miliona funti, vraćajući... Bestway Wholesale zabeležio rast prihoda od 10 odsto u 2021. godini

Kompanija Bestway Wholesale je zabeležila rast prihoda od 10 procenata tokom 2021. godine na 2,66 milijardi funti – povećanje od 220 miliona funti, vraćajući operativni profit pre oporezivanja od 37,2 miliona funti.

Snažan učinak se pripisuje agilnosti poslovanja u brzom reagovanju na promenljivo ponašanje kupaca. Bestway Wholesale je ostao fokusiran na osiguravanje poslovanja, uz pojačan fokus na dostupnost zaliha kako bi se osiguralo da ostane partner po izboru svojih kupaca, piše Easterneye.biz.

Takođe je video priliku da poveća svoj obim i završio je akvizicijom Costcutter Supermarkets Group (CSG) u februaru 2021.

Generalni direktor Davud Pervez (Dawood Pervez), potvrdio je da se posao fokusirao na integraciju svih operacija.

„Osim Covida-19, uslovi na tržištu u veleprodajnom sektoru su i dalje izazovni, sa problemima u lancu snabdevanja, dostupnošću osoblja i inflatornim pritiscima. Takođe smo morali da apsorbujemo kontinuirani uticaj povećanja plate za život, kao i dodatne troškove i neizvesnost oko Brexita“, rekao je Pervez i dodao da su uprkos svim izazovima ostali posvećeni strateškim planovima, što je rezultiralo pozitivnim uticajem na prodaju.

Bestway Wholesale je deo šire Bestway grupe, koja je zabeležila rast prihoda od 10 odsto tokom 2021. godine, koji su dostigli 3,75 milijardi funti sa operativnim profitom pre oporezivanja od 350 miliona funti.

Rinfuz začina
Foto: Pixabay.com

Portfolio grupe uključuje Bestway Wholesale, najvećeg nezavisnog trgovca hranom i pićem u Velikoj Britaniji i Well Pharmacy koji ostaje najveći nezavisni maloprodajni apotekarski lanac u Velikoj Britaniji.

Pored toga, grupa poseduje drugog najvećeg proizvođača cementa (Bestway Cement) i drugu najveću privatnu banku u Pakistanu (UBL), kao i značajna ulaganja u nekretnine u Velikoj Britaniji i Pakistanu.

Humantirani deo grupe, Fondacija Bestway, ostala je aktivna u podršci raznim dobrotvornim organizacijama u zdravstvu i obrazovanju i obezbedila je više od 270.000 funti grantova studentima južnoazijskog porekla za pohađanje univerziteta u Velikoj Britaniji.

U vlasništvu porodica Pervez, Čudri i Šeik, Bestway Group je osnovao Anvar Perez (Sir Anwar Pervez) 1976. godine, a on je i dalje predsednik. Opslužujući preko 12 miliona klijenata i zapošljavajući preko 28.000 pojedinaca, grupa podržava i opslužuje zajednice kroz svoje operacije širom Ujedinjenog Kraljevstva, Pakistana i Bliskog istoka. Sedište kompanije je u Rojal Parku u Londonu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...