EVROPSKA UNIJA U PROBLEMU ZBOG VAKCINA

Bez napretka u razgovorima EU i AstraZeneca

EULifestyleVestiZdravlje

28.1.2021 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bez napretka u razgovorima EU i AstraZeneca Bez napretka u razgovorima EU i AstraZeneca
Evropska unija i kompanija AstraZeneca nisu uspele da postignu napredak u razgovorima o odloženim isporukama vakcina protiv korona virusa. Evropska komesarka za zdravstvo Stela... Bez napretka u razgovorima EU i AstraZeneca

Evropska unija i kompanija AstraZeneca nisu uspele da postignu napredak u razgovorima o odloženim isporukama vakcina protiv korona virusa.

Evropska komesarka za zdravstvo Stela Kirijakides objavila je na svom Twitter nalogu da „žali zbog kontinuitane nejasnoće u rasporedu isporuke vakcina i da želi jasan plan od AstraZeneca“.

„Žao nam je zbog kontinuiranog nedostatka jasnog plana isporuke“, navela je Kirkjakides u objavi na svom Twitter nalogu.

Ona je posle razgovora EU sa direktorom kompanije AstraZeneca, Paskalom Sorioom, napisala da će Unija sarađivati sa kompanijom, kao i da je razgovor bio konstruktivan.

„EU ostaje ujedinjena i čvrsta. Ugovorne obaveze moraju da budu isporučene građanima EU. Žalimo zbog kontinuirane nejasnoće u rasporedu isporuke i zahtevamo jasan plan od AstraZeneca za brzu isporuku rezervisanih količina vakcine za prvi kvartal. Sarađivaćemo sa kompanijom kako bismo pronašli rešenja i brzo isporučili vakcine za građane EU“, napisala je Kirijakides.

AstraZenenca
Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, kompanija AstraZeneca povukla se u sredu sa zakazanog sastanka sa zvaničnicima Evropske unije, usled produbljivanja nesporazuma zbog kašnjenja u isporuci vakcina protiv korona virusa. Naime, dogovoreni plan isporuke redukovan je za oko 60 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...