Distributivni sistem funkcioniše bez problema

Biće dovoljno energenata za nesmetanu proizvodnju električne energije u Srbiji

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

4.1.2022 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Biće dovoljno energenata za nesmetanu proizvodnju električne energije u Srbiji Biće dovoljno energenata za nesmetanu proizvodnju električne energije u Srbiji
U energetskom sektoru danonoćno rade kako bi se očuvala stabilnost sistema, i ima dovoljno energenata za nesmetan rad i proizvodnju električne energije, rekla je... Biće dovoljno energenata za nesmetanu proizvodnju električne energije u Srbiji

U energetskom sektoru danonoćno rade kako bi se očuvala stabilnost sistema, i ima dovoljno energenata za nesmetan rad i proizvodnju električne energije, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ministarka je predsedavala sednicom radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom, na kojoj su izneti podaci o stanju u elektroenergetskim kapacitetima, izveštaji o proizvodnji, prenosu i distribuciji struje, kao i izveštaji o realizaciji planova za nabavku dodatnih količina energenata za termoelektrane i toplane, prenosi Tanjug.

Takođe, predstavljeni su izveštaji o stanju zaliha uglja i mazuta za rad termoelektrana, kao i projekcije o potrošnji do kraja meseca i do kraja zimske sezone.

Rečeno je da je obezbeđeno dovoljno energenata za nesmetan rad i proizvodnju električne energije u termokapacitetima.

Radna grupa razmatrala je i plan nabavke dodatnih količina mazuta, a predstavljena je i dosadašnja realizacija transporta tog energenta.

Prenosni sistem funkcioniše bez većih problema, kao i distributivni sistem koji nastavlja sa redovnim i planskim održavanjem bez većih problema i isključenja za korisnike.

Na sednici je bilo reči i o stanju u gasnom sektoru i radu toplana u Srbiji, pa je konstatovano da nema većih problema u funkcionisanju sistema, s obzirom da je potrošnja energije bila niža tokom praznika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...