izraelska grupa poznata po tržnim centrima u komšiluku ulaže u vetropark

Big pokreće energetski projekat u Rumuniji od 109 miliona evra

RegionU fokusuVesti

7.12.2021 14:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Big pokreće energetski projekat u Rumuniji od 109 miliona evra Big pokreće energetski projekat u Rumuniji od 109 miliona evra
Izraelska grupa za razvoj tržnih centara Big najavila je investiciju u energetskom sektoru kojom će sa svojim ogrankom Big Energia Holdings Kft pokrenuti u... Big pokreće energetski projekat u Rumuniji od 109 miliona evra

Izraelska grupa za razvoj tržnih centara Big najavila je investiciju u energetskom sektoru kojom će sa svojim ogrankom Big Energia Holdings Kft pokrenuti u Rumuniji projekat vredan 109 miliona evra.

Big Energia kupila je deo kompanije iz Rumunije koja poseduje prava za projekat montaže vetroparka u okrugu Braila u Rumuniji, navedeno je u saopštenju.

Plan je da projekat obuhvati 17 vetroturbina i svaka bi imala kapacitet od šest megavata, koje će, kako se procenjuje, proizvesti ukupno 102 MW energije.

Big Energia će izdvojiti sedam miliona evra za deonice i izradu projekta, uključujući i dobijanje potrebnih građevinskih dozvola.

Pored toga, procenjuje se da će lansiranje projekta koštati 102 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...