Monetarna uprava azijske države sumnja da kripto kompanija krši zakon

Binance zatvara poslovni ogranak u Singapuru

BerzaHi-techNovacPoslovanjeVesti

13.12.2021 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Binance zatvara poslovni ogranak u Singapuru Binance zatvara poslovni ogranak u Singapuru
Binance, kompanija koja se bavi trgovinom i razmenom kriptovaluta, zatvara poslovni ogranak u Singapuru nakon sukoba sa zakonodavcima ovog grada-države ranije u toku godine,... Binance zatvara poslovni ogranak u Singapuru

Binance, kompanija koja se bavi trgovinom i razmenom kriptovaluta, zatvara poslovni ogranak u Singapuru nakon sukoba sa zakonodavcima ovog grada-države ranije u toku godine, koji su osujetili cilj kripto menjačnice da tu stvori veći finansijski centar.

Iz ogranka kripto kompanije u Singapuru Binance Asia Services saopšteno je da povlači aplikaciju za dozvolu da vodi kripto biznis u ovoj zemlji i da će do februara svesti svoje poslovanje u njoj, piše Financial Times.

Odluka o povlačenju dolazi nakon što je Monetarna uprava Singapura u septembru naložila kompaniji Binance Singapore da obustavi sve kripto transfere sa globalnom menjačnicom Binance.com, koju su zakonodavci stavili na listu rizičnih investicija i za koju je navedeno da “možda krši lokalne zakone”.

Singapur je ključna oblast za Binance, jedne od najvećih kripto platformi na svetu, koja obavlja transakcije u iznosu od 170 milijardi dolara na dnevnom nivou.

Generalni direktor kompanije Binance Čangpeng Žao (Changpeng Zhao) izjavio je da je apliciranje za dozvolu za rad ove firme u Singapuru postalo nepotrebni nakon što je ista otkupila 18 odsto udela u singapurskoj HGX berzi.

Ipak, moguća su preklapanja između kripto usluga koje dve kompanije nude, uzimajući u obzir da i Binance Singapore i HGX koriste blokchain tehnologiju za sigurne transakcije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...