BITKOIN NASTAVLJA VRTOGLAVI USPON Skok od hiljadu dolara u jednom danu

BerzaHi-techLifestyleNovacVesti

6.11.2020 08:47 Autor: Marko Miladinović 1

BITKOIN NASTAVLJA VRTOGLAVI USPON Skok od hiljadu dolara u jednom danu BITKOIN NASTAVLJA VRTOGLAVI USPON Skok od hiljadu dolara u jednom danu
Najpoznatija kriptovaluta na svetu u poslednjih mesec i po dana neprestano raste, dostigavši maksimalne vrednosti u poslednja 34 meseca. Poznavaoci berzanskih prilika tumače da... BITKOIN NASTAVLJA VRTOGLAVI USPON Skok od hiljadu dolara u jednom danu

Najpoznatija kriptovaluta na svetu u poslednjih mesec i po dana neprestano raste, dostigavši maksimalne vrednosti u poslednja 34 meseca.

Poznavaoci berzanskih prilika tumače da je ovo jačanje posledica odluke investitora da ulažu u rizičnije, odnosno volatilnije oblike kapitala u danima velike neizvesnosti oko ishoda američkih predsedničkih izbora, o čemu više možete da pročitate OVDE.

U poslednjem danu trgovanja na berzama kriptovaluta, vrednost bitkoina je dodatno porasla za devet odsto, na 15.223 američkih dolara, što je maltene u cent za hiljadu dolara više nego dan ranije.

Bitkoin je sada više nego udvostručio svoju vrednost od početka 2020. godine.


Međutim, nije samo prilika za brzu zaradu razlog ubrzanog jačanja u proteklom periodu.

Svoj rast u srednjem roku bitkoin duguje na neki način pandemiji korona virusa, to jest velikim ekonomskim stimulativnim paketima koje su u svoje privrede upumpale gotovo sve vlade na svetu.

Zbog bojazni od devalviranja nekih od najtrgovanijih valuta na svetu, pa i američkog dolara, investitori su se okrenuli bitkoinu i drugim kriptovalutama kao svojoj „sigurnoj luci“.

Približavanje kraju drame oko predsedničkih izbora u SAD i stabilizacija političke situacije u najvećoj ekonomiji na svetu, po svoj prilici će uzrokovati dalje jačanje bitkoina jer se očekuje da će novoizabrani američki predsednik, u svakom slučaju, proglasiti nove stimulativne ekonomske mere.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...