RIZIČNA BERZANSKA ULAGANJA NAJPROFITABILNIJA USRED IZBORNE KRIZE Bitkoin dostigao najveću vrednost u tri godine

BerzaHi-techLifestyleNovacVesti

5.11.2020 09:30 Autor: Marko Miladinović 1

RIZIČNA BERZANSKA ULAGANJA NAJPROFITABILNIJA USRED IZBORNE KRIZE Bitkoin dostigao najveću vrednost u tri godine RIZIČNA BERZANSKA ULAGANJA NAJPROFITABILNIJA USRED IZBORNE KRIZE Bitkoin dostigao najveću vrednost u tri godine
Najtrgovanije kriptovalute u protekla dva dana zabeležile su rast prometa i vrednosti na zvaničnim berzama. Najpoznatija među njima, bitkoin, prešla je granicu od 14.200... RIZIČNA BERZANSKA ULAGANJA NAJPROFITABILNIJA USRED IZBORNE KRIZE Bitkoin dostigao najveću vrednost u tri godine

Najtrgovanije kriptovalute u protekla dva dana zabeležile su rast prometa i vrednosti na zvaničnim berzama. Najpoznatija među njima, bitkoin, prešla je granicu od 14.200 dolara, i nalazi se na najvišem nivou od januara 2018.

Berzanski investitori u Sjedinjenim Američkim Državama su se u prvoj polovini nedelje okrenuli ulaganju u rizičnije oblike kapitala, pokušavajući da iskoriste period visoke volatilnosti usled neizvesnosti oko izbora novog predsednika.

Wall Street se takođe oporavio, posle početne nesigurnosti, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Učesnici američkih berzanskih tržišta su uvideli da se neće ostvariti laka pobeda Demokratske stranke koju su ranije očekivali, te da će dva doma američkog Kongresa ostati podeljena između dve partije.

Ovo posledično može da dovede do odlaganja stimulativnih mera privredi, ali takođe i do stopiranja najavljenog većeg korporativnog oporezivanja u slučaju da Demokrate osvoje većinu.

Bitkoin je porastao 3,9 odsto, a etereum čak 6,8 odsto u jednom danu.
Treba napomenuti i da je vrednost bitkoina u odnosu na isti period prošle godine porasla za 95 procenata.

Njegov najnoviji rast započeo je polako još u oktobru, kada je PayPal platforma za finansijske transakcije najavila da će odobriti plaćanje u ovoj kriptovaluti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...