Treći krug smanjenja broja zaposlenih za godinu dana

BlackRock otpušta 600 službenika

SvetVesti

10.1.2024 09:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

BlackRock otpušta 600 službenika BlackRock otpušta 600 službenika
Investiciona kompanija BlackRock Inc otpustiće oko 600 zaposlenih, ili oko tri odsto svoje globalne radne snage, jer nastoji da preraspodeli resurse usled brzih promena... BlackRock otpušta 600 službenika

Investiciona kompanija BlackRock Inc otpustiće oko 600 zaposlenih, ili oko tri odsto svoje globalne radne snage, jer nastoji da preraspodeli resurse usled brzih promena u upravljanju imovinom.

„Vidimo da se naša industrija menja brže nego u bilo kom trenutku od osnivanja BlackRocka“, saopštili su čelnici kompanije, glavni izvršni direktor Lari Fink (Larry Fink) i predsednik Rob Kapito, prenosi Bloomberg.

BlackRock će otpustiti 600 od oko 20.000 zaposlenih u novom talasu otpuštanja dok se kompanija čija vrednost se procenjuje na oko 9.100 milijardi evra priprema za „preraspodelu resursa“, navedeno je u dopisu koji je upućen zaposlenima.

Biće to treći krug otpuštanja u kompaniji u poslednjih 12 meseci. Pre godinu dana otpušteno je 500 zaposlenih, a letos je usledilo smanjenje broja zaposlenih za jedan odsto. Planirana otpuštanja uticaće na poslove širom kompanije, saopštili su direktor i predsednik.

Potreba za otpuštanjima pripisana je brzim promenama u industriji upravljanja imovinom, iako je kompanija BlackRock, prema rečima njenih čelnika, u novu godinu ušla sa značajnim zamahom, dok njeni odnosi sa klijentima „nikada nisu bili jači“.

Kompanija je povećala ulaganja u AI tehnologiju, a uprkos otpuštanjima BlackRock planira da zapošljava u 2024. godini, kako bi podržala ključne oblasti rasta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...