Najviše novoobolelih i umrlih od posledica Covid-19 zabeleženo u SAD

Blagi pad dnevnog broja novozaraženih u svetu

SvetVesti

8.2.2021 11:12 Autor: Ljiljana Begović 0

Blagi pad dnevnog broja novozaraženih u svetu Blagi pad dnevnog broja novozaraženih u svetu
Korona virusom je od početka pandemije zaraženo više od 106,7 miliona ljudi. Prema podacima sajta worldometers.com do sada je od posledica infekcije preminulo preko... Blagi pad dnevnog broja novozaraženih u svetu

Korona virusom je od početka pandemije zaraženo više od 106,7 miliona ljudi. Prema podacima sajta worldometers.com do sada je od posledica infekcije preminulo preko 2,3 miliona obolelih, oporavilo se 78,3 miliona ljudi. Za poslednja 24 sata u svetu je zabeleženo 345.000 novih slučajeva Covid-19.

Najviše zaraženih korona virusom registrovano je u Sjedinjenim Američkim Državama – 27.611.403, kao i najviše preminulih skoro 475.000.

Na drugom mestu po broj inficiranih je Indija sa 10.838.843 slučaja, dok je na trećem Brazil, gde je registrovano preko 9,5 miliona zaraženih korona virusom.

Slede Rusija i Velika Britanija sa više od 3,9 miliona infekcija, a potom Francuska sa 3.337.048 zaraženih od početka pandemije.

Izvor:ourworldindata.org

Većina zemalja ubrzano vakciniše stanovništvo, prema podacima ourworldindata.org najveću stopu cepljenja na 100 stanovnika imaju Ujedinjeni Arapski Emirati, slede Izrael, Velika Britanija, SAD, Malta, Srbija, Švajcarska.

Izvor:ourworldindata.org

Grčka produžila zabranu ulaska do 22. februara, Austrija poooštrila granične kontrole

Vlasti Grčke produžile su zabranu do 22. februara ulaza na njenu teritoriju državljanima trećih zemalja, koja važi i za državljane Srbije, javljaju lokalni mediji.

Ta odluka grčke vlade ne važi za državljane iz zemalja Evropske unije i Šengen zone.

Državljani zemalja kojima je dozvoljen ulazak na grčku teritoriju mogu da koriste samo granične prelaze preko Bugarske, odnosno granični prelaz Promahonas-Kulata, i to sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata.

Kada je reč o kamionima za prevoz robe, otvoreno je sedam grčkih prelaza, četiri s Bugarskom i po jedan s Turskom, Severnom Makedonijom i Albanijom.

Pored državljane zemalja EU i Šengen zone, na grčku teritoriju mogu ući i državljani Australije, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Singapura, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije i Izraela.

Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer rekao je da će granične kontrole biti „masivno pooštrene“.

Cilj novih mera je da se putovanja svedu na apsolutni minimum. Na granicama sa Nemačkom, Italijom, Švajcarskom i Lihtenštajnom do sada se kontrolisalo povremeno i u slučajnom uzorku, sada se i tu uvode stroge mere.

Ruski „Sputnjik V“ očekuje odobrenje u 25 zemalja

Ruski fond za ulaganja(RDIF) očekuje da će cepivo „Sputnik V“ do 12. Februara biti registrovano u 25 zemalja, izjavio je predsednik RDIF  Kiril Dmitriev na TV kanalu Russia-1.

Dodao je da je rusko cepivo dosad odobrilo 19 regulatora.

Časpois The Lancet objavio je rezultate treće faze kliničkog ispitivanja vakcine Sputnik V. Prema njima, to cepivo delotvorno je 91,6 odsto kod simptomatskih oblika Covida-19.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...