BLAŽI PAD BDP U REPUBLICI SRPSKOJ NEGO U FEDERACIJI BIH Bolji efekti mera za pomoć privredi

RegionVesti

3.1.2021 14:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BLAŽI PAD BDP U REPUBLICI SRPSKOJ NEGO U FEDERACIJI BIH Bolji efekti mera za pomoć privredi BLAŽI PAD BDP U REPUBLICI SRPSKOJ NEGO U FEDERACIJI BIH Bolji efekti mera za pomoć privredi
Pad ekonomije u Republici Srpskoj u trećem kvartalu 2020. nešto je bio blaži nego u Federaciji BiH, pokazuju podaci entitetskih statističkih zavoda. Prema zvaničnim... BLAŽI PAD BDP U REPUBLICI SRPSKOJ NEGO U FEDERACIJI BIH Bolji efekti mera za pomoć privredi

Pad ekonomije u Republici Srpskoj u trećem kvartalu 2020. nešto je bio blaži nego u Federaciji BiH, pokazuju podaci entitetskih statističkih zavoda.

Prema zvaničnim statističkim podacima BDP Federacije BiH zabeležio u trećem kvartalu 2020. pad od 3,9 odsto, dok je u Republici Srpskoj taj pad bio 3,4 odsto, prenosi indikator.ba.

U drugom kvartalu realni pad BDP u Federaciji BiH iznosio je 9,7 odsto, dok je istovremeno pad u Republici Srpskoj bio 6,9 procenata.

U prvom kvartalu 2020. BDP u Federaciji BiH imao je rast od 1,5 odsto, a u Republici Srpskoj 1,4 odsto.

Kako se navodi, manji pad BDP u RS nego u Federaciji BIH u uslovima pandemije delom se objašnjava nešto izdašnijim i pravovremenijim merama podrške pogođenoj privredi, usled čega je bilo i manje otpuštanja radnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...