BMW PLANIRA DA UDVOSTRUČI PRODAJU ELEKTRIČNIH VOZILA U OVOJ GODINI U ponudi 13 modela električnih vozila

AutomobiliEULifestyleSvetVesti

17.1.2021 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

BMW PLANIRA DA UDVOSTRUČI PRODAJU ELEKTRIČNIH VOZILA U OVOJ GODINI U ponudi 13 modela električnih vozila BMW PLANIRA DA UDVOSTRUČI PRODAJU ELEKTRIČNIH VOZILA U OVOJ GODINI U ponudi 13 modela električnih vozila
Veliki nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da namerava da udvostruči prodaju potpuno električnih vozila u 2021. godini. Ova procena obuhvata i plug-in hibridna... BMW PLANIRA DA UDVOSTRUČI PRODAJU ELEKTRIČNIH VOZILA U OVOJ GODINI U ponudi 13 modela električnih vozila

Veliki nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da namerava da udvostruči prodaju potpuno električnih vozila u 2021. godini. Ova procena obuhvata i plug-in hibridna vozila.

Nedavno je BMW objavio podatak da je tokom prošle godine prodao blizu 193.000 električnih automobila – potpuno električnih i priključnih hibrida.

Poređenja radi, kompanija Tesla je prošle godine prodala blizu 500.000 potpuno električnih vozila, prenosi seebiz.eu.

Inače, BMW Group trenutno proizvodi 13 modela. bilo potpuno električnih ili plug-in hibridnih. koji se prodaju na 74 tržišta. Kako je najavljeno, BMW planira da do 2023. godine ponudi 23 elektrificirana modela, od kojih će više od polovine biti potpuno električnih.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...