BOGDANOVIĆ PREŠAO U ATLANTA HAWKS Ugovor vredan 72 miliona dolara preveliki zalogaj za bivši klub

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

25.11.2020 09:25 Autor: Marko Miladinović 0

BOGDANOVIĆ PREŠAO U ATLANTA HAWKS Ugovor vredan 72 miliona dolara preveliki zalogaj za bivši klub BOGDANOVIĆ PREŠAO U ATLANTA HAWKS Ugovor vredan 72 miliona dolara preveliki zalogaj za bivši klub
Generalni mendžer NBA kluba Sacramento Kings Monte Makner (Monte McNair), koji je na toj poziciji letos zamenio našeg Vlade Divca, nije iskoristio mogućnost da... BOGDANOVIĆ PREŠAO U ATLANTA HAWKS Ugovor vredan 72 miliona dolara preveliki zalogaj za bivši klub

Generalni mendžer NBA kluba Sacramento Kings Monte Makner (Monte McNair), koji je na toj poziciji letos zamenio našeg Vlade Divca, nije iskoristio mogućnost da u roku od 48 časova odgovori na pristiglu ponudu za Bogdana Bogdanovića. Time je i zvanično tim iz kalifornijske prestonice bez ikakve nadoknade ustupio srpskog reprezentativca klubu Atlanta Hawks, koji se nalazi u fazi velikog i ambicioznog renoviranja.

Bogdanović će za četiri sezone u Atlanti dobiti 72 miliona dolara bruto, uz opciju da može od menadžmenta da zatraži prelazak u neki drugi klub. Ova posebna klauzula je, pored visoke cene, presudila u odluci bivšeg kluba da ga prepusti rivalima iz Istočne konferencije NBA lige.

Naime, Bogdanovićev stari ugovor je ionako istekao, ali pošto je bio takozvani zaštićeni slobodni igrač (unrestricted free agent), Sacramento Kings su imali mogućnost da poklope bilo čiju ponudu, koliko god visoka bila, u želji da zadrže Srbina u timu, i kasnije eventualno pokušaju da ga ponude u međusobnoj razmeni igrača nekom od preostalih 29 timova u ligi.

Posle turbulentna četiri dana masovne kupovine novih igrača i dramatične promene izgleda većine timova, nijedan klub nije ostao dovoljno finansijski fleksibilan da upije Bogdanov novi ugovor, osim u slučaju neke neočekivane i malo verovatne razmene košarkaša.

Zbog toga Makner nije hteo da rizikuje da mu ostane „vruć krompir u rukama“ u vidu nekoliko miliona dolara koji bi bili dvostruko oporezovani jer prevazilaze dozvoljeni godišnji budžet tima i – Bogdanović je i zvanično postao deo Atlanta Hawks.

Tim iz Džordžije ne može da se pohvali istorijski velikim rezultatima, ali nastupa na nešto većem tržištu i ima vernu bazu navijača. Oni su izuzetno pozitivno reagovali na prelazak srpskog šutera u njihove redove, a na zvaničnom sajtu navijača Peachtreehoops trenutno se polažu ogromne nade pred nastupajuću sezonu koja počinje 22. decembra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...