Uskoro stiže novi presek godišnjih izveštaja i nove bonitetne ocene

Bonitetna kuća CompanyWall otkriva koja je privredna grana u regionu najprofitabilnija

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

2.6.2021 13:12 Autor: Julijana Vincan 2

Bonitetna kuća CompanyWall otkriva koja je privredna grana u regionu najprofitabilnija Bonitetna kuća CompanyWall otkriva koja je privredna grana u regionu najprofitabilnija
Pandemija korona virusa jeste usporila otvaranje novih firmi u regionu, ali je pokazala i određena prestrojavanja u redovima preduzetnika u prethodnoj 2020. godini, ukazuju... Bonitetna kuća CompanyWall otkriva koja je privredna grana u regionu najprofitabilnija

Pandemija korona virusa jeste usporila otvaranje novih firmi u regionu, ali je pokazala i određena prestrojavanja u redovima preduzetnika u prethodnoj 2020. godini, ukazuju podaci bonitetne kuće CompanyWall. Prema podacima za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i BiH, privrednici regiona najviše veruju da će, u narednom periodu, uspeti da ostvare profit ukoliko krenu da se bave građevinskim radovima.

Ta delatnost se u svim državama u regionu nalazi među prvih pet po broju otvorenih firmi. Deo građevinaca odlučio je i da zatvori svoje firme, ali to je prema mišljenju stručnjaka uobičajeno, jer deo firmi koje se bave tom delatnošću su, u ranijim godinama, navukle balast nelikvidnosti koji se u 2020. godini samo okončao zatvaranjem kompanija.

Kako je rečeno u bonitetnoj kući CompanyWall, veoma uskoro biće objavljen presek godišnjih izveštaja i biće jasnije kako su kompanije u Srbiji i regionu poslovale u poslednjih godinu dana, a privrednicima će i dalje biti omogućen besplatan pristup finansijskom asistentu CompanyWall Business uz pomoć kojeg mogu da poboljšaju svoje poslovanje.

„U skladu sa situacijom i posledicama koje trpi tržište zbog korona krize koja je pogodila ceo svet, CompanyWall je svojim klijentima, kao i drugim privrednim subjektima, omogućio u više navrata besplatno korišćenje baze podataka o bonitetu svih pravnih subjekata u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Ovaj potez samo je učvrstio našu poziciju na tržištu i umnogome pomogao okrnjene ekonomije usled pandemije“, izjavila je za Biznis.rs direktorka bonitetne kuće CompanyWall, Maja Kljun.

Ona je istakla da informacije jednostavno moraju da budu dostupne svima, a da u svetu brzog poslovanja platforma CompanyWall Business omogućava poslovnim subjektima da donose brze i sigurne poslovne odluke.

Foto: CompanyWall

Koristeći istu specifičnu metodologiju finansijske analize, potvrđenu registracijom na EUIPO, kojom se služe elitne bonitetske kuće u svetu poput Standard & Poor’s (S&P), Fitch Group i Moody’s (Big Three), CompanyWall ovlašćena je za izradu bonitetnih izveštaja, bonitetnih ocena i sertifikacija kompanija.

„Podaci o bonitetu i bonitetne ocene neophodan su ekonomski instrument, koji se koristi u savremenom poslovnom svetu kao verodostojna rejting pozicija poslovanja kompanije. Tako se ubrzava i pojednostavljuje donošenje poslovnih odluka pri izboru poslovnog partnera, ali i analiza konkurencije i procena rizika. Ti podaci predstavljaju podršku u postupku finansijske analize svakog privrednog subjekta“, naglasila je Kljun.

Da podsetimo, bonitetne ocene su skup standardizovanih podataka koji obuhvataju celokupno poslovanje privrednog subjekta. U širem smislu bonitetna ocena je mišljenje stručnjaka o ekonomskoj pouzdanosti privrednika. Bonitetne ocene privrednih subjekata razvrstane su u bonitetne razrede, od najvišeg AAA – do najnižeg CCC. Kako saznajemo, bonitetna kuća CompanyWall, jedini je vlasnik licence pouzdane klasifikacije najviših bonitetnih ocena: AAA, AA+ i A+.

  • Tina

    2.6.2021 #1 Author

    Finansijska analiza poslovanja firmi je dragocena informacija za svaku poslovnu odluku

    Odgovori

  • Danijela

    2.6.2021 #2 Author

    Sve pohvale bonitetnoj kuci Company Wall na tome sto misli na pravna lica i omogucava cak i besplatno da se preduzetnici informisu o poslovanju drugih pravnih subjekata. Sve pohvale jer je vreme takvo da ne samo pravna nego i fizicka lica moraju biti obazrivi sa kim stupaju u saradnju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...