teniska legenda nije dobila meč na sudu

Boris Beker osuđen na dve i po godine zatvora

LifestyleSvetVesti

29.4.2022 18:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Boris Beker osuđen na dve i po godine zatvora Boris Beker osuđen na dve i po godine zatvora
Bivši šampion Vimbldona Boris Beker osuđen je na dve i po godine zatvora zbog utaje imovine i kredita u vrednosti od 2,5 miliona funti... Boris Beker osuđen na dve i po godine zatvora

Bivši šampion Vimbldona Boris Beker osuđen je na dve i po godine zatvora zbog utaje imovine i kredita u vrednosti od 2,5 miliona funti kako bi izbegao plaćanje dugova.

Šestostruki Grand Slam šampion proglašen je krivim po četiri tačke optužnice prema Zakonu o nesolventnosti, prenosi BBC.

Slučaj se usredsredio na Bekerov bankrot u junu 2017. kao rezultat neplaćenog kredita od više od tri miliona funti na njegovom luksuznom imanju na Majorki u Španiji.

Sudija Debora Tejlor (Deborah Taylor) rekla je da bivši teniser nije pokazao kajanje ili prihvatanje krivice. Pozivajući se na prethodnu osudu Bekera za utaju poreza u Nemačkoj 2002. godine, ona mu je poručila da se nije obazirao na upozorenje koje je dobio i šansu koju je imao uslovnom kaznom.

Beker je bio zakonski obavezan da prikaže svu svoju imovinu kako bi njegov poverenik mogao da raspodeli raspoloživa sredstva svojim poveriocima, kojima je dugovao skoro 50 miliona funti kada je proglašen bankrot tenisera.

Ali ranije ovog meseca, nakon otprilike dve nedelje saslušanja dokaza, porotnici su proglasili Bekera krivim za utaju imovine, u dve tačke za skrivanje imovine i prikrivanje duga.

Oslobodili su ga u dodatnih 20 tačaka, uključujući devet tačaka za propust da preda svoje teniske trofeje i medalje, uključujući dve sa Vimbldona.

Beker je rekao na sudu da je njegova zarada u karijeri od 50 miliona dolara (oko 38 miliona funti) potrošena na skup razvod od prve žene 2001. godine, isplate izdržavanja dece i „luksuznim životom“, uključujući i 22.000 funti mesečno za iznajmljivanje kuće u Vimbldonu.

Ceo ovaj sudski postupak je Borisa Bekera diskreditovao kao tenisera, i sve što je postigao u blistavoj sportskoj karijeri bacio ga je na dno i onemogućio mu svaku dalju zaradu, rekao je teniserov advokat.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...