prema rešenju vlade srbije

Branko Josipović novi v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku

SrbijaVesti

15.6.2024 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Branko Josipović novi v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku Branko Josipović novi v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku
Vlada Srbije postavila je Branka Josipovića za vršioca dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku. Josipović je prema rešenju Vlade Srbije imenovan na ovu funkciju... Branko Josipović novi v.d. direktora Republičkog zavoda za statistiku

Vlada Srbije postavila je Branka Josipovića za vršioca dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Josipović je prema rešenju Vlade Srbije imenovan na ovu funkciju u petak, na period od šest meseci, a on je bio pomoćnik bivšeg direktora Miladina Kovačevića, koji je nedavno preminuo.

Branko Josipović je rođen 1974. godine u Valjevu. Diplomirao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i po obrazovanju je diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva. U Republičkom zavodu za statistiku radi od 2003. godine. Do 2010. radio je na poziciji projektanta informacionih sistema, od 2010. do 2019. bio je načelnik područnog odeljenja RZS-a u Valjevu. Od aprila 2019. je obavljao funkciju pomoćnika direktora Sektora za područne statističke i analitičke centre, piše ne sajtu RZS.

Kao pomoćnik direktora bio je odgovoran za aktivnosti prikupljanja, obradu i analizu podataka, kao i za modernizaciju rada RZS-a, organizovao je i sprovodio istraživanja od posebnog državnog interesa.

Pored zaduženja pomoćnika direktora, Josipović je bio odgovoran i za razvoj i implementaciju Sistema podrške u odlučivanju, koji je RZS postavio na centralno mesto kada je reč o obradi i analizi podataka sa ciljem dostavljanja ključnih informacija donosiocima odluka u Republici Srbiji, kao i za razvoj i implementaciju Sistema brzih istraživanja za predikciju ekonomskih indikatora.

Branko Josipović je član više međunarodnih ekspertskih timova, s ciljem unapređenja rada evropskih i svetskih zvaničnih statistika.

Stalni je član međunarodnog tela UNECE za primenu inovativnih rešenja u modernizaciji rada statističkih institucija. Stalni je član UN grupe za praćenje svih aktivnosti na modernizaciji globalnog sistema zvanične statistike.

Saradnik je časopisa MAT, autor je i koautor serija članaka o ocenama stanja u različitim industrijskim granama i predikcijama glavnih ekonomskih indikatora i kretanja, navedeno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

 • MARA

  15.6.2024 #1 Author

  Dobar stručnak

  Odgovori

 • Grocka

  15.6.2024 #3 Author

  Bravo za Branka

  Odgovori

 • SHALIMAR

  16.6.2024 #4 Author

  S obzirom na strucnost verujem da ce novi direktor unaprediti poslovanje..

  Odgovori

 • AJA

  16.6.2024 #5 Author

  Bravo i cestitam na postavljenju, sigurno ce datu doprinos u daljem radu.

  Odgovori

 • gagica

  16.6.2024 #6 Author

  Nadam se da ce dobro raditi svoj posao

  Odgovori

 • VALERIJA

  16.6.2024 #7 Author

  Težak je period pred njom te zato neka je sa srećom.

  Odgovori

 • LEBRON

  16.6.2024 #8 Author

  Videcemo kako ce se snaci

  Odgovori

 • Brana

  16.6.2024 #9 Author

  Puno uspeha

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.