pravna pomoć advokata od 50 do 100 evra

RGZ: Podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti je besplatno

Srbija

12.4.2024 18:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

RGZ: Podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti je besplatno RGZ: Podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti je besplatno
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti uvek bilo besplatno i da građani advokatima plaćaju... RGZ: Podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti je besplatno

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je podnošenje zahteva za upis u Registar nepokretnosti uvek bilo besplatno i da građani advokatima plaćaju stručnu pravnu pomoć za upis prema ispravama za koje su prošli svi zakonski rokovi za podnošenje, a ne sam čin podnošenja zahteva, kako se često u javnosti tumači.

Kako je istaknuto, cenu za pravnu pomoć advokata, u vezi sa upisom prava na osnovu starih isprava, je odredilo tržište i kreće se obično od 50 evra u unutrašnjosti Srbije do 100 evra u Beogradu.

„Stručna pravna pomoć advokata, prilikom podnošenja zahteva za predmete koji se upisuju po starim ispravama i komplikovanim procedurama, je neophodna, jer se obični građani ne suočavaju sa izazovima, koje pred njih postavlja digitalna pismenost“, naveo je RGZ.

Dodaje se da su pravna regulativa i procedura složene, te je stručna pomoć neophodna kako bi se izbegle greške i osigurala ispravnost postupka upisa nepokretnosti u katastar.

  • MARA

    12.4.2024 #1 Author

    Trebalo bi biti azurnije

    Odgovori

  • AJA

    13.4.2024 #2 Author

    Razumljivo, svako naplacuje svoj rad.

    Odgovori

  • Manja

    14.4.2024 #3 Author

    Zasto da bude jednostavno kad moze da bude komplikovano… nesto sto bi trebalo da bude besplatno kosta mnogo…

    Odgovori

  • ZVONČICA

    14.4.2024 #4 Author

    Dobro je kad je nesto besplatno

    Odgovori

  • NATI

    14.4.2024 #5 Author

    Ovo ce olaksati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...