zbog straha od recesije i inflacije

Britanska funta pala na najniži nivo prema dolaru od 1985. godine

NovacSvetVesti

7.9.2022 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Britanska funta pala na najniži nivo prema dolaru od 1985. godine Britanska funta pala na najniži nivo prema dolaru od 1985. godine
Britanska funta pala je u sredu na najniži nivo u odnosu na dolar od 1985. zbog straha od recesije i inflacije. Dolar se doživljava... Britanska funta pala na najniži nivo prema dolaru od 1985. godine

Britanska funta pala je u sredu na najniži nivo u odnosu na dolar od 1985. zbog straha od recesije i inflacije.

Dolar se doživljava kao „valuta utočište“, javlja Frans pres, prenosi Beta.

Kao znak težine zadatka koji čeka novu premijerku Liz Tras (Liz Truss) da oživi britansku privredu, funta je u sredu oko 14 časova (16 sati po srednjeevropskom vremenu) izgubila 0,96 odsto na 1,1409 prema dolaru, što je najniži nivo u poslednjih 37 godina. 

Tras je u utorak u izjavi pred Downing street obećala da će ponovo izgraditi privredu i „prebroditi oluju koja se nadvila nad zemljom“, što je veoma izazovan posao, prenosi agencija AP. 

Ona je nasledila ekonomiju u teškoćama, na ivici potencijalno duge recesije sa rekordnom inflacijom koja će se prema prognozama pogoršati narednih meseci i milione ljudi koji traže pomoć vlade da bi izašli na kraj sa astronomskim računima za energiju. 

  • GOCA BG

    7.9.2022 #1 Author

    Ovo niko nije ocekivao…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    8.9.2022 #2 Author

    Nekada se hrabrost granici sa ludoscu. Ova neinformisana političarka će otići sa scene pre nego što je došla. Nece se dugo zadrzati.

    Odgovori

  • HEPO

    22.5.2023 #3 Author

    Otisla za kraljicom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...