BRITANSKI TOPSHOP PRED STEČAJEM Bez posla će možda ostati 13.000 radnika, ugasiće se neke od poznatih robnih marki

NovacStečajSvetVesti

3.12.2020 09:09 Autor: Marko Miladinović 0

BRITANSKI TOPSHOP PRED STEČAJEM Bez posla će možda ostati 13.000 radnika, ugasiće se neke od poznatih robnih marki BRITANSKI TOPSHOP PRED STEČAJEM Bez posla će možda ostati 13.000 radnika, ugasiće se neke od poznatih robnih marki
Arcadia Group, međunarodna maloprodajna grupacija, sa sedištem u Londonu i u vlasništvu tajkuna Filipa Grina (Phillip Green), predala je papire za administrativno upravljanje engleskim... BRITANSKI TOPSHOP PRED STEČAJEM Bez posla će možda ostati 13.000 radnika, ugasiće se neke od poznatih robnih marki

Arcadia Group, međunarodna maloprodajna grupacija, sa sedištem u Londonu i u vlasništvu tajkuna Filipa Grina (Phillip Green), predala je papire za administrativno upravljanje engleskim finansijskim regulatorima i kompaniji Deloitte.

Pod okriljem Arcadia Group, pored trgovinskog lanca Topshop, nalaze se i druge popularne robne marke i franšize prodavnica, poput Topman, Miss Selfridge, Dorothy Perkins, Evans, Burton i Outfit.

Sve firme u okrilju grupacije će nastaviti da rade do daljnjeg, ali se za svaku pojedinačno traže kupci, piše Guardian.

S druge strane, britanski tabloidi prenose da je Grin odabrao najbolji trenutak da prijavi stečaj, jer na taj način ne samo da će pauzirati otplate kreditorima, već je izbegao i visoka poreska davanja državi, kroz PDV i porez na prihode. Na ovaj način, kako bude prodavao svoj imetak, namirivaće dugovanja jedno po jedno, a svakako će imati puno novca i kada se čitav proces okonča.

Iako posrtanje modne imperije Filipa Grina ima dosta veze sa posledicama smanjene potražnje za vreme pandemije, zapravo su loši finansijski pokazatelji počeli da se prikazuju još pre nekoliko godina.

Na primer, Topshop, koji je početkom dvehiljaditih bio glavno odredište za žensku odeću i obuću, i narastao do broja od 515 prodavnica po Evropi, jednostavno nije umeo da se bori sa brojnom konkurencijom.

Topshop je i najugroženija od firmi u okviru Arcadia Group. Neke od prodavnica u ovom lancu sigurno će biti zatvorene, a prognoze govore i o mogućem otpuštanju čak 13.000 zaposlenih.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...