Nedostatak osoblja i ograničavanje kapaciteta londonskog aerodroma i dalje pogađaju britansku avio-kompaniju

British Airways ukida oko 5.000 letova u zimskoj sezoni

BiznisPoslovanjeTurizamVesti

23.8.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

British Airways ukida oko 5.000 letova u zimskoj sezoni British Airways ukida oko 5.000 letova u zimskoj sezoni
Avio-prevoznik British Airways će, nakon ukidanja oko 13 odsto svog reda letenja u letnjoj sezoni, ove zime otkazati još 5.000 povratnih linija zbog nedostatka... British Airways ukida oko 5.000 letova u zimskoj sezoni

Avio-prevoznik British Airways će, nakon ukidanja oko 13 odsto svog reda letenja u letnjoj sezoni, ove zime otkazati još 5.000 povratnih linija zbog nedostatka osoblja i ograničenih kapaciteta na londonskom aerodromu Hitrou (Heathrow).

Iz avio-kompanije je saopšteno da prilagođava zimski red letenja, uključujući konsolidaciju više usluga sa nekim kraćim letovima. Do sada je ukinuto oko osam odsto rasporeda za zimski period, piše Bloomberg.

British Airways će takođe otkazati oko 629 povratnih letova do 29. oktobra, nakon što je na londonskom aerodromu produžena mera ograničavanja kapaciteta na 100.000 putnika dnevno sa ciljem da se dovede u red haos koji je nastao zbog nedostatka osoblja. 

Ove zime od 120.637 letova kompanije British Airways oko 80 odsto činiće kratki letovi, a najpopularnija destinacija po broju zakazivanja je Ženeva, za kojom slede Amsterdam, Barselona i Edinburg, navodi analitička firma Cirium, specijalizovana za obradu podataka u sferi vazduhoplovstva.

Avio-prevoznici širom Evrope bore se sa nedostatkom osoblja, a kompanija Brithish Airways se nalazi među najteže pogođenima jer u toku pandemije korona virusa morala da otpusti 10.000 radnika. Kompanija je bila primorana da, u okviru dogovora sa sindikatima, poveća plate za 13 odsto svojih radnika.  

Iz kompanije navode da putnici koji su pogođeni ovim promenama mogu da potraže alternativne letove drugih prevoznika ili da zahtevaju povraćaj novca. Od ove zime, prevoznik planira da u redu letenja na Hitrou aerodromu ima oko 290 povratnih letova na dnevnom nivou.

  • GOCA BG

    28.8.2022 #1 Author

    Katastrofa,cim najavljuju otkazivanje za zimu,u gadnom su problemu…

    Odgovori

  • NINICA

    17.9.2022 #2 Author

    Katastrofa …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...