premijerka srbije sa direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan

Brnabić: Energetika prvi prioritet buduće vlade

BiznisSrbijaVesti

4.10.2022 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Brnabić: Energetika prvi prioritet buduće vlade Brnabić: Energetika prvi prioritet buduće vlade
Predsednica Vlade Srbije i mandatarka za sastavljanje nove, Ana Brnabić, razgovarala je u utorak s regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Šaoćung Ju... Brnabić: Energetika prvi prioritet buduće vlade

Predsednica Vlade Srbije i mandatarka za sastavljanje nove, Ana Brnabić, razgovarala je u utorak s regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Šaoćung Ju naglasila da je energetika prvi prioritet njene buduće vlade.

Brnabić je rekla da su prioriteti i ulaganja u infrastrukturu i „Zelena agenda“, u cilju razvoja produktivnosti privrede i inovacija, kao i da će se nastaviti razvoj veštačke inteligencije, gde Srbija već ima saradnju sa Svetskom bankom, a među prioritetima je i biotehnologija.

U saopštenju vlade se navodi da je Brnabić rekla da su „uspešno prevaziđeni izazovi“ tokom pandemije korona virusa „ali su sada otvoreni novi za koje je potrebna bliska saradnja sa Svetskom bankom“.

Šaoćing Ju je rekla da je sa Srbijom dogovoren najveći program u celom regionu Zapadnog Balkana i da institucija koju vodi želi da pomogne Vladi Srbije u vezi sa planovima za makroekonomiju i energetiku.

Ona je predstavila novi okvir za saradnju za period do 2026. godine i planove za budžetsku podršku za ovu i narednu godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...