predvideće i povećanje naknade za razredne starešine

Brnabić: Vlada će predložiti da do 2025. plata nastavnika bude izjednačena sa prosečnom platom

SrbijaVesti

5.10.2023 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Brnabić: Vlada će predložiti da do 2025. plata nastavnika bude izjednačena sa prosečnom platom Brnabić: Vlada će predložiti da do 2025. plata nastavnika bude izjednačena sa prosečnom platom
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je u četvrtak, nakon sastanka sa predstavnicima reprezentativnih prosvetnih sindikata, da će vlada predložiti Protokol kojim će se... Brnabić: Vlada će predložiti da do 2025. plata nastavnika bude izjednačena sa prosečnom platom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je u četvrtak, nakon sastanka sa predstavnicima reprezentativnih prosvetnih sindikata, da će vlada predložiti Protokol kojim će se iskazati težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Srbiji do januara 2025. godine.

Taj Protokol, kako je navela Brnabić, a prenela vlada u saopštenju, predvideće i povećanje naknade za razredne starešine, prenosi Beta.

Premijerka je navela da vlada radi „sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti“ i dodala da su se prosvetnim radnicima, sa povećanjem planiranim za januar 2024. godine, plate podigle za 31 odsto, što je povećalo budžet Srbije za prosvetu za 58 milijardi dinara.

Brnabić je kazala da su vanredna povećanja od 5,5 odsto od 1. oktobra, odnosno 10 odsto od 1. januara 2024. godine odluke koje je Vlada Srbije „donela sama, a ne kao posledica nekakvih pritisaka“.

Sastanku je prisustvovala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

  • Dragan

    5.10.2023 #1 Author

    Ha, ha, ha, dobro me nasmeja. Ne zaboravi da to što planiraš da plaćaš prosečno, neke godine, je natprosečno. Samo o, 4 % ljudi u Srbiji završi fakultet. Nema para ni za stan, ni za auto, ni za ženu, ni za decu…. Na svu sreću tu je inostranstvo. Pozdrav od magistra Tasića.

    Odgovori

  • Agnostik

    5.10.2023 #2 Author

    Ne verujem im ni reč jer su mnogo puta, za mnoge stvari, slagali. Kao decu su nas roditelji i škola učili da se poverenje lako gubi a veoma teško stiče. I to je istina.

    Odgovori

  • SABRINA

    6.10.2023 #3 Author

    Do 2025.g.“ko živ, ko mrtav“…vrv će inflacija da obezvredi to „povećanje“ tako da smo opet na istom.

    Odgovori

  • Lik Orijent

    6.10.2023 #4 Author

    Iskreno se nadam da ovu peronu Brnabić 2025-te nećemo gledati na mestu premijera, već na nekom bezbednom mestu koje je više zaslužila.

    Odgovori

  • BLIZANAC

    7.10.2023 #5 Author

    Nastavnike treba mnogo vise platiti od prosječne Plate

    Odgovori

  • MAJA

    7.10.2023 #6 Author

    Deca traže da idu 4 dana u školu a ne pet, o kakvim se tačno platama radi

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.10.2023 #7 Author

    A šta će nastavnici koji ne mogu da nađu posao?

    Odgovori

  • Vale

    9.10.2023 #8 Author

    Jadni nastavnici

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...