Danska grupa širi poslovanje u logističkom sektoru

Brodarska kompanija Maersk kupuje LF Logistics iz Hong Konga

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusuVesti

22.12.2021 11:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brodarska kompanija Maersk kupuje LF Logistics iz Hong Konga Brodarska kompanija Maersk kupuje LF Logistics iz Hong Konga
Najveća svetska brodarska firma Moller-Maersk kupiće kompaniju LF Logistics sa sedištem u Hong Kongu za 3,6 milijardi dolara, sa ciljem da se proširi van... Brodarska kompanija Maersk kupuje LF Logistics iz Hong Konga

Najveća svetska brodarska firma Moller-Maersk kupiće kompaniju LF Logistics sa sedištem u Hong Kongu za 3,6 milijardi dolara, sa ciljem da se proširi van svog osnovnog poslovanja, odnosno prekookeanskog prevoza tereta.

Ovo će biti jedna od najvećih preuzimanja danske kompanije do danas i sledi nakon niza akvizicija koje uključuju kompanije za elektronsku trgovinu, špeditere specijalizovane za vazdušni transport i njegovog manjeg konkurenta Hamburg Sud, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

„Akvizicija će dodatno ojačati sposobnosti kompanije Maersk u integrisanu kontejnersku logističku kompaniju, koja kupcima može ponuditi globalna rešenja od početka do kraja u lancu snabdevanja“, navodi se u saopštenju brodarske kompanije.

Maersk će LF Logistics kupiti od hongkonške kompanije koja upravlja lancima snabdevanja Li&Funga, koji je i od singapurskog državnog investitora Temasek, koji je u logističkoj kompaniji kupio 22 odsto 2019. godine.

LF Logistics pruža kopnene logističke usluge poput skladištenja i transporta širom Azije za više od 250 globalnih kupaca.

Očekuje se da će kupovina biti zaključena u narednoj godini, saopšteno je iz kompanije Maersk.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...