Dva dana pred početak Olimpijskih igara u Parizu

Broj karata koje niko neće premašio 270.000

EUVesti

24.7.2024 14:53 Autor: Vladimir Jokanović 0

Broj karata koje niko neće premašio 270.000 Broj karata koje niko neće premašio 270.000
Broj neželjenih karata za Olimpijske igre u Parizu dostupnih za preprodaju dostigao je više od četvrt miliona, jer nedostatak potražnje povećava zabrinutost samo nekoliko... Broj karata koje niko neće premašio 270.000

Broj neželjenih karata za Olimpijske igre u Parizu dostupnih za preprodaju dostigao je više od četvrt miliona, jer nedostatak potražnje povećava zabrinutost samo nekoliko dana pre otvaranja u petak da će mnogi sportisti nastupati pred praznim tribinama.

Broj ponuda porastao je na 271.637 u utorak u odnosu na oko 180.000 pre mesec dana, pokazuje analiza zvaničnog sajta za preprodaju. Najskuplje ponude na sajtu za preprodaju su za ceremoniju otvaranja, sa najboljim mestima po ceni od 2.970 evra, prenosi Financial Times.

Navijači koji žele da prisustvuju letnjim igrama morali su da kupe pakete karata za tri odvojena događaja tokom prve faze prodaje. Organizatori su saopštili da se sve neželjene karte mogu kupiti putem zvaničnog kanala. Organizatori se nadaju da će tokom Igara porasti potražnja za ulaznicama.

Međutim, nedostatak potražnje na sekundarnom tržištu ostavio je mnoge s kartama koje ne mogu da se prodaju, dok su organizatori nastavili da puštaju još više karata u prodaju. Karte se moraju preprodavati po nominalnoj vrednosti, ali kupci moraju platiti dodatnu naknadu za rezervaciju od 10 odsto, dok prodavci plaćaju naknadu od pet odsto.

Korisnici online foruma Reddit su se žalili da ne mogu pronaći kupce za svoje neželjene karte. „Ima toliko karata za atletska takmičenja na platformi za preprodaju“, napisao je jedan korisnik. „Osećam se loše što bih mogao ostati s (dobrim) kartama. U ovom trenutku je to izgubljeni novac“, naveo je drugi korisnik.

Toni Estonge (Tony Estanguet), izvršni direktor organizacionog komiteta Olimpijskih igrara u Parizu, rekao je da još postoji stotine hiljada neprodatih karata, pored onih navedenih na zvaničnom sajtu za preprodaju.

Komitet je saopštio da je njihov pristup prodaji karata bio „veliki uspeh“, ističući da je prodato ili dodeljeno 8,85 miliona karata, što je olimpijski rekord. Organizatori su dodali da je oko 250.000 karata razmenjeno putem sajta za preprodaju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.