BUGARSKA NAJAVLJUJE OTVARANJE GRANICE ZA SRBE Od 16. avgusta, najverovatnije, ulazak u tu državu bez PCR testa, kaže Seničić

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

11.8.2020 13:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

BUGARSKA NAJAVLJUJE OTVARANJE GRANICE ZA SRBE Od 16. avgusta, najverovatnije, ulazak u tu državu bez PCR testa, kaže Seničić BUGARSKA NAJAVLJUJE OTVARANJE GRANICE ZA SRBE Od 16. avgusta, najverovatnije, ulazak u tu državu bez PCR testa, kaže Seničić
Bugarska će, najverovatnije, otvoriti granice za naše državljane polovinom avgusta. Postoji, kako je istakao direktor YUTA Aleksandar Seničić, najava da će građani Srbije moći... BUGARSKA NAJAVLJUJE OTVARANJE GRANICE ZA SRBE Od 16. avgusta, najverovatnije, ulazak u tu državu bez PCR testa, kaže Seničić

Bugarska će, najverovatnije, otvoriti granice za naše državljane polovinom avgusta. Postoji, kako je istakao direktor YUTA Aleksandar Seničić, najava da će građani Srbije moći od 16. avgusta bez PCR testa da putuju u Bugarsku.

Jedini uslov za ulazak u ovu zemlju trebalo bi da bude, kako je precizirao direktor YUTA, merenje temperature za naše građane.

U toku su i razgovori sa grčkim vlastima kako bi turisti iz Srbije bar jedan deo sezone, odnosno odmora mogli da provedu u toj zemlji, makar uslov za ulazak u tu državu za naše građane bio negativan PCR test.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

„Ali, ne treba biti preterano optimističan. Evropska unija 15. ili 16. avgusta revidira svoju listu. Postoji šansa, ali bliži sam stavu da ćemo i dalje ostati bez Grčke kao turističke destinacije“, precizirao je direktor YUTA na online konferenciji o turizmu, prenosi Tanjug.

Seničić je napomenuo da se razgovara i sa vlastima u Crnoj Gori, međutim, ne polaže mnogo nade u pozitivan ishod. Epidemiološka situacija u Srbiji i Crnoj Gori, prema njegovim rečima, trenutno sprečava bilo kakav pomak, kada je u pitanju mogućnosti odlaska naših građana u tu državu do kraja leta.

Iako je našim građanima trenutno omogućeno da bez uslova, odnosno testa ili karanina, uđu u samo 17 zemalja sveta, srpski turisti se, uglavnom, odlučuju za četiri destinacije. U BiH, Albaniji, Turskoj i Egiptu letuje, prema trenutnim procenama, oko 35.000 turista iz Srbije, što je drastičan pad- čak 90 procenata manje nego u regularnoj sezoni.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...